Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
fiets
Alle artikels

Fietsen en Pallieteren langs de Nete

Pallieteren? Dat is genieten op z’n Liers. Een nieuwe fietslus gidst je door het land van Felix Timmermans’ populairste romanfiguur en fulltime levensgenieter. Ontdek de meest fotogenieke plekjes van deze mooie streek langs de Nete. Niets moet, alles mag. Dus volg de bordjes en gewoon … Pallieteren!

Lier, een stad voor levensgenieters

Pallieter plukte elke dag, nu is het aan jou om hetzelfde te doen in Lier. Neem je tijd, slenter door de stad, bewonder het Belfort en het begijnhof want ze zijn allebei UNESCO werelderfgoed. En dan naar de Zimmertoren, een middeleeuwse toren vol astronomische snufjes. Maak nog een tochtje in een oude palingschuit en vlei je nadien neer op een van de vele terrasjes voor een lekker Liers vlaaike of een frisse ‘Liter van Pallieter’. Lier, een stad voor levensgenieters!

Drie kronkelende Nete

‘Waar de drie kronkelende Nethen een zilveren knoop leggen’, schreef Felix Timmermans over zijn Lier. Je fietst langs de kronkels van de Grote Nete, de Kleine Nete en de Nete door het mooie landschap waar de schrijver zijn inspiratie vond, over jaagpaden en door het bijzondere natuurgebied van de Lierse Polder. De meest pittoreske plekjes zijn letterlijk ingelijst zodat je ze niet kan missen.

Op de purperen hei

Als de heide in bloei staat, kleurt de streek in prachtige purperen tinten. Daar hoef je niet op te wachten want het Provinciaal Groendomein Kesselse Heide in Nijlen trakteert het hele jaar rond op de mooiste heidenatuur. Voel de vrijheid van Pallieter in de wilde natuur vol struikheide, naald- en loofbossen, zandvlakten en poeltjes.

De stille schoonheid van Gestel

Misschien wel het mooiste en zeker het stilste dorp van Vlaanderen. Een officieel stiltegebied, alsof je door een prentkaart wandelt. Kuier even door de beschermde dorpskern, een echt plaatje met een statige pastorij, hoeves rond een dorpspleintje en in het midden daarvan een historische schandpaal.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in