Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Fietsen door het water
Alle artikels

Fietsen door het water in Bokrijk

Met de fiets door het water? Aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk in Limburg fiets je dwars door de vijvers van De Wijers. Een verbluffende ervaring, met het wateroppervlak naast je op ooghoogte. Het populairste fietspad van 2017!

Alsof Mozes himself het water heeft gespleten en er een fietspad heeft aangelegd. Aan knooppunt 91 in Bokrijk verdwijn je geleidelijk het water in, tot de eenden en zwanen op ooghoogte naast je dobberen. Heel bijzonder. Ook voor de toeschouwers, want die hoofdjes die net boven het water lijken te glijden, zijn echt wel grappig.

Drie fietsroutes

Nu je toch aan het fietsen bent, suggereren we je drie routes om de streek nog beter te leren kennen. Fietsen langs en door het water (21,7 km) volgt het Albertkanaal en klieft door De Wijers, een prachtig natuurgebied met meer dan duizend vijvers. Langs vijvers en het mijnverleden (59,3 km) toont je het mooiste van Hasselt en Genk. En Hedendaags mijnverleden (29,1 km) brengt je naar C-mine in Genk.

Fietsen door de bomen

Sinds kort fietst je op tien meter hoogte letterlijk tussen de boomkruinen van Bosland, door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen. 

Fietslogies in Genk

Geniet nog wat langer van Limburg en maak er een weekendje weg van. Verblijf bij luxe-relax B&B Lavendine pure in Genk of boek een overnachting bij Hotel ECU in Genk en trek er van daar op uit naar het Nationaal Park Hoge Kempen! Dé ideale plaats voor een weldoende fietstocht!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in