Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
bietenoogst

Fietsen in de schilderachtige Leiestreek

Het mooiste stukje Leie bevindt zich tussen Gent en Deinze. Het zachte landschap met zijn meersen, bossen en pittoreske dorpjes gaf ook inspiratie aan generaties schilders. Dankzij de belevingsgids ‘In het spoor van de schilderachtige Leie’ kan je het hele landschap van A tot Z ontdekken.

De kronkelende Leie tussen Gent en Deinze linkt het ene natuurgebied aan het andere. Geen wonder dat schilders van vroeger en nu wat graag hun schildersezel in deze prachtige natuur neerpoten. ‘Leiemeesters’ als Minne, Van de Woestyne, De Saedeleer, Permeke en vele anderen gebruikten het lieflijke landschap als decor voor hun meesterwerken.

Zalig fietsen langs de Leie

Vijf hedendaagse kunstenaars lieten zich inspireren door het Leielandschap. De neerslag van de gesprekken vind je in de belevingsgids ‘In het spoor van de schilderachtige Leie’. Aan elk gesprek wordt een fietstocht gelinkt die de regio verder verkent. De kleurrijke routes werden alle uitgestippeld op het fietsnetwerk Leiestreek

Toonaangevende kunstmusea

De fietsgids bevat tal van kunstweetjes en culturele verrassingen. Langs elke route vind je heel wat tips voor bezienswaardigheden, lekkere adresjes en leuke logies. Je kan de routes perfect aanvangen vanuit Gent of Deinze. De drie toonaangevende kunstmusea in de regio zullen zeker niet ontbreken: Museum van Deinze en de Leiestreek in Deinze, het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle en het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie. Samen organiseren ze elke twee jaar (even jaartallen) de Biënnale van de schilderkunst.

Wil je er een fietsweekend van maken? Boek je dan een logies aan het water

Boek je dan een logies aan het water