Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Brugse Ommeland en Groene Gordel
Alle artikels

Fietsen in de groene gordel van Brugge

De kustprovincie bevat een grote verscheidenheid aan landschappen. Je kan er fietsen langs jaagpaden, over getuigenheuvels en langs de dijk met uitzicht op de zee. Rond Werelderfgoedstad Brugge vind je vooral bossen en – verrassend – ook plekken waar de heide zijn plek opnieuw veroverd in het landschap. De Groene Gordel Brugge fietsroute neemt je 53 kilometer lang mee langs het historische Damme, kastelen, parken en bossen.  

De Kasteelbossen in het zuidwesten van Brugge vormen een aaneengesloten groene long. De 53 kilometer lange Groene Gordel rond werelderfgoedstad Brugge slingert er dwars door.

Waaier van landschappen

De volkssterrenwacht van Beisbroek is een van die verplichte stops op deze veelzijdige fietsroute. In het noorden doet de route het prachtige provinciedomein Fort van Beieren aan en volgt ze een tijdlang de Damse Vaart tot in het historische Damme. De vele restaurantjes in het hart van Damme ontvangen je met open armen.

De Groene Gordel doet een waaier van landschappen aan. Nu eens fiets je door dichte bossen, dan weer langs een kanaal of ten midden van open akkers. Brugge wordt omringd door pittoreske dorpjes als Lissewege en Ver-Assebroek waar het heerlijk uitblazen is op een gemoedelijk terrasje. De route kan op verschillende punten worden ingekort.

Start van de fietsroute: Wittemolenstraat, Sint-Michiels (Brugge)

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in