Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Scheldedijkroute

Fiets door het land van Stille Waters

Fiets door het landschap van de televisiereeks Stille Waters. Gemakkelijk vlak en mysterieus mooi. Volg de Scheldedijkroute van dorpje tot dorpje en geniet onderweg van de culinaire specialiteit paling in ’t groen.

Herinner je je nog de televisiereeks Stille Waters? Het meeslepende verhaal neemt je mee naar het mooie Scheldelandschap met haar dorpjes, schorren en polders. Een heerlijk vlakke streek om te fietsen!

De Scheldedijkroute start aan Streekmuseum De Zilverreiger in Bornem voor een fietslus van 43 kilometer. Je fietst over de Scheldedijk van Sint-Amands tot aan de monding van de Rupel terwijl het Scheldepanorama voorbijglijdt. Hou zeker halt aan het betoverend mooie paviljoen van De Notelaer.

Even naar de overkant? De talrijke veerboten brengen je gratis van oever tot oever!

Proef paling in ‘t groen

Vroeger zorgde de Schelde, Dender en Rupel voor heerlijk verse vis. Dé streekspecialiteit, paling, kan je er nog steeds op de menukaart van heel wat restaurants in Mariekerke of Sint-Amands vinden. Elke kok vindt zijn recept het beste.

Combineer je fietstuitstap met een nachtje in een gastvrije B&B, hotelletje.

Boek een overnachting langs de Stille Waters

Blijf nog even langer genieten van de stilte en rust en boek een logies langs de Stille Waters. Bij B&B Mettes in Buggenhout kan je helemaal op adem komen om nadien opnieuw eropuit te trekken langs één van de vele fiets- en wandelroutes in de buurt.
Hotel 't Land van Bornem in Bornem ligt in het centrum van de Stille Watersstreek, een uniek natuurgebied van dijken, polders, bomen, wijmenvelden grachten en kreken. Na een heerlijk nachtje slapen, kan je met de fiets vanuit het hotel alle nabijgelegen dorpjes bezoeken.

Overnachten naast de Stille Waters? Gewoon doen!

Stille waters logies