Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Scheldedijkroute
Alle artikels

Fiets door het land van Stille Waters

Fiets door het landschap van de televisiereeks Stille Waters. Gemakkelijk vlak en mysterieus mooi. Volg de Scheldedijkroute van dorpje tot dorpje en geniet onderweg van de culinaire specialiteit paling in ’t groen.

Herinner je je nog de televisiereeks Stille Waters? Het meeslepende verhaal neemt je mee naar het mooie Scheldelandschap met haar dorpjes, schorren en polders. Een heerlijk vlakke streek om te fietsen!

De Scheldedijkroute start aan Streekmuseum De Zilverreiger in Bornem voor een fietslus van 43 kilometer. Je fietst over de Scheldedijk van Sint-Amands tot aan de monding van de Rupel terwijl het Scheldepanorama voorbijglijdt. Hou zeker halt aan het betoverend mooie paviljoen van De Notelaer.

Even naar de overkant? De talrijke veerboten brengen je gratis van oever tot oever!

Proef paling in ‘t groen

Vroeger zorgde de Schelde, Dender en Rupel voor heerlijk verse vis. Dé streekspecialiteit, paling, kan je er nog steeds op de menukaart van heel wat restaurants in Mariekerke of Sint-Amands vinden. Elke kok vindt zijn recept het beste.

Boek een overnachting langs de Stille Waters

Blijf nog even langer genieten van de stilte en rust en boek een logies langs de Stille Waters. Bij B&B Mettes in Buggenhout kan je helemaal op adem komen om nadien opnieuw eropuit te trekken langs één van de vele fiets- en wandelroutes in de buurt.
Hotel 't Land van Bornem in Bornem ligt in het centrum van de Stille Watersstreek, een uniek natuurgebied van dijken, polders, bomen, wijmenvelden grachten en kreken. Na een heerlijk nachtje slapen, kan je met de fiets vanuit het hotel alle nabijgelegen dorpjes bezoeken.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in