Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Evy Gruyaert in de Leiestreek
Alle artikels

Evy Gruyaert verklapt je haar favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland

Presentatrice en sportieveling Evy Gruyaert is verzot op de Leiestreek. Het liefst van al houdt ze halt in Astene. Daar waar de brug over het authentieke sas nog manueel wordt opgehaald.

Wanneer ze niet aan yoga doet en de loopschoenen aan de kant schuift, trekt Evy Gruyaert er wandelend op uit. Tussen Deinze en Deurle in Oost-Vlaanderen last ze steevast een pauze in. In Astene is er immers een verborgen parel. Daar ligt haar favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland: Astene Sas.

Het is een unieke en authentieke plek langs de Leie, een oase van rust en natuur, en ook een knooppunt van verschillende fietsroutes.
Op rechteroever tref je er twee sasmeestershuizen uit de negentiende eeuw aan. In ’t Oud Sashuis, gelegen aan de rand van het water kan je rustig weer op krachten komen. Uitbater Wim en zijn ongewone huisdier (een papegaai!) trakteren je er maar al te graag op een frisse pint. Of een boterham met kaas en mosterd. Een aanrader voor wie op pad is met de kinderen!

De ophaalbrug over het sas dateert van na de eerste wereldoorlog en wordt nog steeds met de hand bediend. Het is ook onderwerp van menig fotoshoot. Alsof de tijd is blijven stilstaan, wordt de brug over de Leie meerdere keren per dag manueel opgehaald. Het enige wat je dan kan doen, is stilstaan en genieten van het (nostalgische) moment.

Wie op zoek is naar meer avontuur kan in de waterige voetsporen van Evy treden en kiezen voor één van de vele boottochten op de Leie.

Bekijk hieronder Evy’s video en ontdek meer over haar favoriete plekje in Vlaanderen Vakantieland. Of trek met je familie, vrienden of kinderen naar Oost-Vlaanderen en oordeel zelf!

Gaat je hartje sneller slaan van al die vakantietips bij het water? Dan is een dag in openlucht zwemdomein Vosselare Put - vlakbij Astene Sas gelegen - je op het lijf geschreven. Heerlijk om te ravotten met de kinderen in het water. Of om tot rust te komen met je partner aan de oever.

Deze logeeradresjes dragen trots de Leie in hun naam: Aan de Leie, LeieHuys, en Leiepad.

Ook fietsliefhebbers kunnen zich uitleven in de buurt van Astene Sas. Zo kan je er een tocht maken met veel aandacht voor natuur. Je geniet dan al fietsend van het Leielandschap met natuurgebieden en meersen afgewisseld met pittoreske dorpjes als Afsnee, Sint-Martens-Latem en Deurle.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in