Elke dag date night: romantisch Brugge

Vlaanderen Vakantieland 20 augustus 2020

Brugge is zonder twijfel de meest romantische stad van het land. Slapen, slenteren, eten en drinken doe je hier in stijl tegen een pittoreske setting van middeleeuwse huisjes, steegjes en reien.

Brugge werd in 2015 nog internationaal verkozen tot een van de meest romantische steden. Vergeet dus Venetië en Verona, Brugge kan zeker tippen aan de Italiaanse toeristische hotspots en je hoeft er niet eens het land voor uit. Slapen in het meest romantische hotel ter wereld, door de stad cruisen in een bootje, wandelen in de vele verborgen parkjes: je waant je zo in een passioneel kostuumdrama. Bovendien maakt de gastronomische rijkdom van elke tête-à-tête een culinaire ervaring.

(c) Jan D’Hondt

Scenic route

Hand in hand verdwalen langs de reitjes met hun zwanen, de middeleeuwse kronkelstraatjes en geplaveide pleintjes: het decor zit alvast goed. Een van de intiemste pleinen is het Huidenvettersplein, gezellig gelegen tussen restaurants. Love birds kunnen eindeloos wandelen in het Minnewaterpark, bij een door bomen omringd meertje, of door het rustige Koningin Astridpark, om de hoek van de meest bezochte bezienswaardigheden. Loop langs het fotogenieke Begijnhof, het prachtige binnenhof van het Gruuthusepaleis en de indrukwekkende Rozenhoedkaai voor een paar ‘ussies’ tegen een sfeervolle achtergrond.

Leestip: weekendje weg in Brugge

Lazy afternoon

Breng de middag door met koffie met taart bij Postbar terwijl je een jaloersmakend kaartje stuurt naar het thuisfront of pik een gezonde lunch mee bij Monkey Eleven, de healthy fastfood bar. Conceptkapsalon Les Coquettes maakt je date night ready terwijl een echte barista je een prima brew serveert. Of doe ideetjes op voor je eigen liefdesnest bij Smaaak interieurbar. Samen aperitieven doe je bij Groot Vlaenderen met een met liefde gemixte cocktail achter de oude glas-in-loodramen van een historisch pand. Of zak weg in een van de fluwelen sofa’s bij cocktailbar Ran voor een van hun cocktailklassiekers. Op een boogscheut van de Brugse markt zit dan weer Bar’n dat naast cocktails ook bier, wijn of iets sterkers inschenkt.

(c) Jan D’Hondt

Date night x 3

Brugge zal het nog maar ‘ns bevestigen: liefde gaat door de maag en culinair genieten komt, net zoals de liefde, in vele vormen. Bistrokeuken met een upgrade vind je aan de idyllische Meebrug bij het sfeervolle Bistro Bruut, in een relaxte en ongedwongen sfeer. In het eigenzinnige interieur van Rock Fort ontdek je rockende, frisse gerechten die minutieus bereid worden. Tom’s Diner combineert dan weer een 16de-eeuws pand en topinterieur met een eenvoudige, pure en wereldwijd geïnspireerde keuken: patatas bravas en Vietnamese springrolls maar ook gemarineerde zalm en gebakken witte pens of gehaktbrood en garnaalkroketjes.

Samen wegdromen

Romantische logies liggen voor het rapen in Brugge: ontspan helemaal in de wellness van Hotel Navarra, Mansion9 Bruges of B&B B'Guest, slaap in het alleroudste hotel in hartje Brugge bij Hotel Sablon of in een huis opgenomen in de lijst van waardevol bouwkundig erfgoed bij Tree & B.

Je kan vanuit Brugge ook uitzwermen voor een romantisch uitje naar het schilderachtige Damme en Lissewege of de kust.

(c) Jan Darthet