Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Elke dag date night: romantisch Brugge
Alle artikels

Elke dag date night: romantisch Brugge

Brugge is zonder twijfel de meest romantische stad van het land. Slapen, slenteren, eten en drinken doe je hier in stijl tegen een pittoreske setting van middeleeuwse huisjes, steegjes en reien.

Brugge werd in 2015 nog internationaal verkozen tot een van de meest romantische steden. Vergeet dus Venetië en Verona, Brugge kan zeker tippen aan de Italiaanse toeristische hotspots en je hoeft er niet eens het land voor uit. Slapen in het meest romantische hotel ter wereld, door de stad cruisen in een bootje, wandelen in de vele verborgen parkjes: je waant je zo in een passioneel kostuumdrama. Bovendien maakt de gastronomische rijkdom van elke tête-à-tête een culinaire ervaring.

(c) Jan D’Hondt

Scenic route

Hand in hand verdwalen langs de reitjes met hun zwanen, de middeleeuwse kronkelstraatjes en geplaveide pleintjes: het decor zit alvast goed. Een van de intiemste pleinen is het Huidenvettersplein, gezellig gelegen tussen restaurants. Love birds kunnen eindeloos wandelen in het Minnewaterpark, bij een door bomen omringd meertje, of door het rustige Koningin Astridpark, om de hoek van de meest bezochte bezienswaardigheden. Loop langs het fotogenieke Begijnhof, het prachtige binnenhof van het Gruuthusepaleis en de indrukwekkende Rozenhoedkaai voor een paar ‘ussies’ tegen een sfeervolle achtergrond. Weten hoe andere koppels uit historische liefdesverhalen het ervan af brachten in ons eigenste Venetië? Dat kan tijdens de wandeling ‘Passie en Romantiek in Brugge’.

Lazy afternoon

Breng de middag door met koffie met taart bij Postbar terwijl je een jaloersmakend kaartje stuurt naar het thuisfront of pik een gezonde lunch mee bij Monkey Eleven, de healthy fastfood bar. Conceptkapsalon Les Coquettes maakt je date night ready terwijl een echte barista je een prima brew serveert. Of doe ideetjes op voor je eigen liefdesnest bij Smaaak interieurbar. Samen aperitieven doe je bij Groot Vlaenderen met een met liefde gemixte cocktail achter de oude glas-in-loodramen van een historisch pand. Of zak weg in een van de fluwelen sofa’s bij de nieuwe cocktailbar Ran voor een van hun cocktailklassiekers. Op een boogscheut van de Brugse markt zit dan weer Bar’n dat naast cocktails ook bier, wijn of iets sterkers inschenkt.

(c) Jan D’Hondt

Date night x 3

Brugge zal het nog maar ‘ns bevestigen: liefde gaat door de maag en culinair genieten komt, net zoals de liefde, in vele vormen. Bistrokeuken met een upgrade vind je aan de idyllische Meebrug bij het sfeervolle Bistro Bruut, in een relaxte en ongedwongen sfeer. In het eigenzinnige interieur van Rock Fort ontdek je rockende, frisse gerechten die minutieus bereid worden. Tom’s Diner combineert dan weer een 16de-eeuws pand en topinterieur met een eenvoudige, pure en wereldwijd geïnspireerde keuken: patatas bravas en Vietnamese springrolls maar ook gemarineerde zalm en gebakken witte pens of gehaktbrood en garnaalkroketjes.

Samen wegdromen

Logies liggen voor de hand: Relais & Châteaux Hotel Heritage werd eind 2019 verkozen tot het meest romantische hotel ter wereld tijdens de World Luxury Hotel Awards. Het luxueuze boetiekhotel in een 19de-eeuws herenhuis heeft een geweldige keuken, een wellnessruimte met sauna en hammam en een fitness in de veertiende-eeuwse monumentale kelder. Je kan ook een van de deluxe picknicks bestellen en uitzwermen voor een romantisch uitje naar het schilderachtige Damme en Lissewege of de kust.

(c) Jan Darthet

Een andere optie voor een vorstelijke overnachting is Hotel de Orangerie. Het voormalig kartuizerklooster uit de 15de eeuw ontpopte zich tot luxueus en romantisch boetiekhotel. Geniet van ontbijt of afternoon tea op het terras met zicht op het water, of nip van een glaasje champagne in een zetel bij het haardvuur.

Ook sfeervol is B&B Poppy’s in het rustige Sint-Annakwartier. In een burgerhuis van eind 19e eeuw slaap je onder een baldakijn in een romantische kamer met groot vrijstaand bad op pootjes.


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Toch zijn sommige logies en activiteiten mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in