Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Winterwandeling Vlaams-Brabant

Een winterwandeling in Vlaams-Brabant, daar krijg je het warm van

Het vriest dat het kraakt, maar toch beslis je de warmte van je stekje te verlaten. Want in Vlaanderen schuilt er een beetje vakantie achter elke hoek! Wandelen door een prachtig bos, indrukwekkend park of langs een kronkelende rivier? Vlaam-Brabant laat je naar hartenlust kuieren door verschillende landschappen en verwent je met een uitstap vol fauna en flora, geschiedenis en gezelligheid. 

Toegankelijk wandelen in de natuur

De toegankelijke paden van het Meerdaalwoud zijn ideaal voor buggy’s en rolstoelen. Geen zorgen, want hier rijd je je niet vast in de modder. Dit prachtige loofbos heeft, samen met het aangrenzende Heverleebos, de oudste reeënpopulatie van België. In het Heverleebos vind je ook een Arboretum van bomen met fantasierijke namen. Herken jij de mammoetboom of goudlork?

Dierenspotten in het Koebos

In de holle wegen van het Koebos, in de gemeenten Bierbeek en Lubbeek, wandel je tussen de reusachtige, oude eiken. Eens je het bos uit bent, kan je je vergapen aan het uitgestrekte open landschap. Bij sneeuw of vorst verschijnt er een wit panoramisch uitzicht. Eerder een dierenvriend? Als je heel stil bent, spot je misschien een ree, torenvalk of bosuil tijdens een van de landschapswandelingen. Shhhhh!

Natuur en geschiedenis in het Dijleland

In Tervuren combineer je natuur en geschiedenis. Heerlijk en leerrijk, dus! Wandel langs perfect aangelegde parken en natuurlijke vijvers of breng een bezoekje aan het imposante AfricaMuseum. Koning Leopold II schakelde meer dan 100 jaar geleden de Parijse architect Charles Girault in. Hij ontwierp begin 20ste eeuw een juweel van een gebouw om het museum in onder te brengen. Eerder een fan van gotische pracht en praal? De kerk op de markt van Tervuren bezorgt je een fijne portie gotiek.

Avontuurlijk met de laarzen door het broek

Vlakbij Diest stuit je op het beeldige Webbekoms Broek. De wandeling loopt langs de vroegere verdedigingswallen en de kronkelende Demer. Op stalen bankjes geniet je van het landschap. De opvallende banken zijn een knipoog naar de rij kanonnen die in een ver verleden de oprukkende Nederlanders tegenhield. Dorst gekregen van de leerrijke wandeling? Op de Grote Markt van Diest kan je terecht voor een welverdiend drankje in een van de sympathieke cafeetjes.

De wandeling afsluiten met een warme overnachting?

Lekker knusse logies in Vlaams-Brabant