Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Joshua Tree of Lommelse Sahara?
Alle artikels

Een stukje California in Lommel

In Noord-Limburg zou je het uitzicht wel eens kunnen verwarren met California. De Lommelse Sahara heeft wel wat weg van het nationale park Joshua Tree in de VS. De uitgestrekte woestijnvlakte, het helderblauwe meer en het geurende naaldbos zijn een adembenemend zicht.

Sahara panorama  

Midden in de Sahara staat een reusachtige uitkijktoren van 30 meter hoog. Bovenaan kan je 25 km ver kijken, een prachtig panorama! De indrukwekkende constructie geeft zicht op het fonkelende meer, de omringende woestijn en de groene bossen. Een uitstap met de kleintjes erbij? Ga dan samen op Sahara Expeditie! Zeno de Zandloopkever gidst je door zijn leefwereld en leidt je aan de hand van opdrachten naar een schat! Een uitstap voor echte speurneuzen.

Woestijn als decor voor film en TV

In 2005 werd de Lommelse Sahara uitgeroepen tot een van de allermooiste plekjes van Vlaanderen. Dat ontging ook verschillende productiehuizen en filmmakers niet! Meerdere Vlaamse series en films gebruikten dit natuurgebied als decor. Frits en Freddy, Frits en Franky, Crème de la crème, Tabula Rasa en De Bende van Jan de Lichte doen vast enkele belletjes rinkelen. Zelfs buitenlandse filmcrews maakten de oversteek. De internationale crimireeks The Team werd deels in Lommel gedraaid. Duidelijk een bezoekje waard, die Lommelse Sahara!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

 

 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in