Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Hasselt

Een rustgevend uitje naar Hasselt

Als de schakeringen van de herfst zich mengen met de bonte kleuren van duizenden chrysanten, ontvouwt zich een prachtig schouwspel in de Japanse Tuin in Hasselt. Het jaarlijkse chrysantenfestival Kikumatsuri is het hoogtepunt van dit oosterse rust- en geluksplekje.

Een Japanse tuin zet aan tot meditatie en bezinning, en daarvoor moet je niet helemaal naar Osaka. De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van Europa. Een plek waar je helemaal tot rust komt, zeker tijdens Kikumatsuri van 19 tot 27 oktober. Laat je betoveren door de kunstwerken en creaties van verschillende artiesten, waag je aan een workshop Ikebana of Japans bloemschikken, luister naar de poëtische verhalen van verteller Godfried Kippers.

Chrysanten zijn belangrijke bloemen in de Japanse cultuur. Ze staan symbool voor een lang leven en in de herfst sieren ze de Japanse tempels.

De oases van Hasselt

Je vindt nog veel meer rustgevende oases op wandelafstand van de bruisende shoppingstad Hasselt. De prachtige Abdijsite Herkenrode - een authentieke vrouwenabdij – is een uniek belevingscentrum met een kruiden- en inspiratietuin. Feeërieke wandelpaden brengen je van daar in een zucht naar Limburg Lavendel, waar je verdwaalt in lavendelvelden, rozentuinen en een mediterrane tuin. Nog meer genieten van de verwonderlijke natuur? Abdijsite Herkenrode is dé uitvalsbasis om eindeloos te wandelen (1 of 9 of 82,5 km) in De Wijers met zijn 1001 vijvers.  

 

Bedankt Kris Van de Sande voor dit schitterend beeld!

Helemaal zen in de Japanse tuinen van Hasselt. Boek nu een herfstweekend.

Rustgevende logies in Hasselt