Een bed als dessert: blijf slapen bij je favoriete Michelinchef
Alle artikels

Een bed als dessert: blijf slapen bij je favoriete Michelinchef

Hotelrestaurants zijn niets nieuws. Restauranthotels zijn dan weer iets heel anders. Vlaanderen kent een aantal topadressen met een (of meer) Michelinster die je na die bijzondere culinaire ervaring als achterafje ook logement aanbieden. Bij deze toppers boek je een bed als dessert.

Slapen onder de West-Vlaamse sterren

Slaap met de sterrenchefs tijdens een gastronomische toer langs de beste restaurants van West-Vlaanderen. Begin met Boury in Roeselare, goed voor twee sterren en geniet na van je copieuze maaltijd in de Caspium Guestrooms met sterrenontbijt. Niet veel verder, bij het Brugse Sans Cravate, is de Michelin-bekroning niet het enige sterretje bij de maaltijd. Bij hun B&B La Suite brei je een even gesmaakt vervolg aan je beleving met hun ‘tafel en bed’-formule. Nog in Brugge laat Guesthouse Bonrepo je uitslapen in een van hun vier kamers na een avondje bij restaurant Zet'joe (goed voor een ster) of De Refter, de bistro van de zoon des huizes (14/20 bij Gault Millau).

Bed & zwembad in Limburg

Ook Limburg kan de gegeerde gastronomische eretekens niet meer op een hand tellen. Verken de regio met je Michelingids in de ene en je stuur, uiteraard, in de andere hand. Hou halt bij sterrenresto Innesto in Houthalen, gelegen in Domein de Barrier waar ze ook enkele luxesuites voorzien voor hun gasten. Vervolgens verdienen de twee sterren van restaurant Slagmolen in Opglabbeek een afterparty in een van hun vier luxueuze kamers, inclusief minibar en ontbijt. De sterrenmaaltijd bij Kristalijn in Genk zwem je er gelukkig zo weer af in het zwembad van hun Hotel Stiemerheide tegenover het restaurant. Bij De Pastorie in Lichtaart – met een ster en het door GaultMillau verkozen mooiste terras van België - steek je (voorzichtig) de straat over naar B&B Glorius voor een luxueuze, comfy kamer met gezond ontbijt.

De ster van Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen ga je recht op Suite & B af, de gastensuites van Hofke van Bazel. Suite Jolie XIIII heeft een privéterras, waar je ontbijt met uitzicht op het middeleeuwse dorpsplein.

Délice X is een duplex met veel licht en ruimte; de geplande Suite Vue Jardin stelt dan weer een fantastisch uitzicht in het vooruitzicht, knal op de tuin met vijver en fontein. Dit alles natuurlijk nadat je uitvoerig de ster van Hofke van Bazel op de proef hebt gesteld.

Antwerpen: kip of het ei?

Antwerpen is een beetje een buitenbeentje in de table-to-bed scene. Want wat was er het eerst: het prima hotel of dito resto? Sommige eetplekken gaan gewoon samen op met het bijhorende hotel. Zoals het recentere hotel Franq (van: ‘Belgische Frank’) in een oud bankkantoor in het centrum. Het restaurant kreeg al snel een Michelinster. Ook gevestigde waarde The Glorious, een ster op het Zuid, en de bijhorende slaapaccomodatie The Glorious Inn vallen moeilijk van elkaar los te koppelen. De keukens van Hotel August (Nick Bril) en ‘restaurant-met hotel’ U Antwerp (Viki Geunes) lijken met hun michelin ‘bordje’ dezelfde weg op te gaan.

Beeld: © Visit Flanders

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in