Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Dwars door Vlaanderen - 10 om te zien
Alle artikels

Dwars door Vlaanderen - 10 om te zien

Het wordt een andere zomer. Maar hij wordt prachtig. Zin in een korte vakantie, of een langere trip? Laat ons je verrassen met deze 10 vakantietips in eigen land.

1. Cityhop van Antwerpen naar Gent op de fiets

Bagage op je rek. En fietsen maar. Van de Koekenstad naar de Bloemenstad: een weidse tocht van zo’n 80 kilometer. E-bikers en sportfietsers halen de meet makkelijk op één dag. Maar wat klinkt beter dan fietsen en nietsen? Laat je onderweg verwennen in de luwte van een gastvrije b&b. Daar ontdek je ook zes andere fietslussen die langs de Schelde en de Durme voeren. Scheldeland leent zich uitstekend tot een lang weekend of een midweekvakantie. De perfecte logies vind je op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland!

2. Ontdek de Provence in je achtertuin

Tot in Turnhout. Verder hoef je niet te gaan om je strohoed te laten renderen. Vogels, moerassen en de pracht van de weidse heide. Het Vennengebied in Turnhout is ongetwijfeld het meest sprookjesachtige stukje van de Noorderkempen. De meren liggen er als spiegels bij, tot er een watervogel op neerstrijkt. In augustus siert een paars deken van heidebloempjes het gebied. Boek nu al je B&B in de Kempen, je eenzame huisje in het groen of trek er met de tent op uit. Wil je het avontuur compleet maken? Bestel bij het bezoekerscentrum een survivalknapzak vol streeklekkernijen.

Vennengebied - © Bart Heirweg

3. Baan je een weg door de Urban jungle van Antwerpen

Antwerpen enkel voor wie houdt van musea en véél winkels? Nee hoor. Ook avonturiers komen er aan hun trekken. Klaar? Actie! Boek een verblijf in ’t Stad en laat je verrassen door de Urban Jungle Tour: een verrassende fietssafari langsheen architecturale parels, levendige wijken en de hipste plekken voor een welverdiende koffie. Wie onbezorgd van groen en panorama wil genieten, wordt met de Easy-goingroute op zijn wenken bediend. Haal je routeplan gratis op in het bezoekerscentrum op de Grote Markt of in het Centraal Station of download hem op je smartphone en ontdek zo het andere gezicht van de Scheldestad.

4. Ga op retraite in Leuven

Elke plek opnoemen die meer dan de moeite waard is in Leuven? Monnikenwerk. Wat dacht je van een fietsroute langs de mooiste abdijen van het land? Dankzij de abdijenfietsroute kronkel je van Abdij Keizersberg over de Abdij van Vlierbeek en Abdij van Park terug naar de Sint-Geertruiabdij in het centrum. Prachtig panorama: check. Topkunst en -erfgoed en natuurparels: check. Gastronomische tussenstops: check. Wedden dat je een heel weekend lang in Leuven wilt blijven plakken? De mooiste hotels van Leuven ontvangen je met open armen.

5. Neem je vrienden mee op flandrienweekend

Zin in een trip in ware flandrienstijl? Smeer je kuiten alvast in want de kasseistroken en klimmetjes in Vlaams-Brabant lonken naar je vriendenpeloton. De Brabantse Pijl Cycling Tour schotelt je een klassieker van 98 kilometer voor, goed voor meer dan 1000 hoogtemeters en de mooiste plekjes van de Groene Gordel. Als dat onderweg smaakt naar meer, is er altijd wel een wielercafé in de buurt. Wil je Mathieu van der Poel helemaal achterna? Boek dan een ruime vakantiewoning met je beste fietsvrienden en beleef een stagegevoel zoals de echte profs.

6. Word een Citytrieper

Ieper grossiert niet enkel in beklijvende oorlogssites, de Kattenstad is ook de ideale uitvalsbasis om de couleur locale in de Westhoek te verkennen. Met de best bewaarde vestingen van het land biedt Ieper bovendien een romantisch wandeldecor én een charmante binnenstad vol winkels en terrasjes. Hoog tijd om dat alles zelf te beleven? Wie nu een Citytrieper-arrangement reserveert, geniet van heel wat voordelen bij Ieperse b&b’s en hotels. Van gratis fiets- of wandelroutes tot kortingen op cultuur én het aperitief!

Ieper - © Visit Flanders

7. Zet je schrap voor een weekendje Brugge anders

Middeleeuws en mysterieus. Logeren in Brugge is als jezelf onderdompelen in een magistrale roman. Maar wist je dat de stad ook veel moderne parels herbergt? Met de Stadskaart 25/25 ontdek je te voet of met de fiets 25 hedendaagse kunstwerken en 25 hoogstandjes van moderne architectuur - permanente installaties uit voorgaande Triënnales. Bezoekerstip: koppel die kunstroute aan een overnachting bij de vele charmante hotels en b&b’s. Om dé Vlaamse toeristische trekpleister in alle rust te bezoeken, krijg je niet elk jaar de kans.

8. Pak je koffers voor een hoogtestage in Mechelen

Vlaanderen vatten in één blik? Zet je schrap voor een hoogtestage op maar liefst 97 meter in de stad van de Maneblussers. De beklimming van de Sint-Romboutstoren is een unieke ervaring, compleet met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten. Dankzij het unieke uitzicht van Antwerpen tot Brussel spot je ongetwijfeld plekjes die je de volgende dagen van dichtbij wil bekijken. Mechelen is niet alleen een culturele en culinaire hotspot, maar ook de perfecte uitvalsbasis om al fietsend of treinend de regio te verkennen. Hippe logementen in Mechelen ontdek je hier!

© Toerisme Limburg

9. Ga voor een fietsweekend tussen de bomen in Limburg

Het Limburgse Bosland staat garant voor eindeloze afwisseling en activiteiten op maat van het hele gezin. Boek een slaapplek voor de hele familie in deze natuurlijke omgeving en kruip allemaal de boom in. Letterlijk dan, want dankzij het iconische parcours ‘Fietsen door de Bomen’ in Hechtel-Eksel stijg je tot op tien meter hoogte uit. Je kunt er de boomkruinen zien, voelen én ruiken. Zo neemt je familieweekend in het Limburgse groen gegarandeerd een vliegende start.

10. Geniet van een zintuiglijk verblijf in Gent

Gent door de ogen van Jan Van Eyck: dat is meer dan kunst alleen! In de stad van de neuzekes komen alle zintuigen aan hun trekken. Ruiken, voelen, proeven, horen en zien, je zesde zintuig aanscherpen en bewegen: de Seven Senses Tour dompelt je onder in een fascinerende totaalervaring. Geen platgetreden paden hier. Je vaart door de stad, duikt tunnels in, bewondert street art, kijkt achter de schermen bij gepassioneerde Gentse makers en proeft van lokale lekkernijen. Uitrusten doe je in de leukste verblijven in de Gentse binnenstad! Tussendoor pakt de grootmeester himself de stad in met de expo Kleureyck, een heuse Van Eyck-shop onder het Belfort (reeds geopend), het multimediale spektakel Lights on Van Eyck en zoveel meer. De Seven Senses Tour start op 2 juli, maar boeken kan al online.

Boeken via logereninvlaanderenvakantieland.be betekent rechtstreeks boeken bij de eigenaars en uitbaters. Ze dragen geen commissies af voor een boeking. Dat voel jij in je portefeuille én zo ondersteun je hen en de toerismesector in ons land.


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.


Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in