Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie

Durme en Moervaart vanuit Lokeren

Rivieren zijn de levensaders van een groen landschap. De provincie Oost-Vlaanderen is goed voorzien van rivieren, kanalen, beken en kreken. De Durme en de Moervaart in het Waasland zijn hier typische voorbeelden van. Je vaart er tussen natuurgebieden en onder oude spoorwegbruggen. Een heerlijke ervaring!

Wist je dat je met de Gentse Barge tussen Gent en Lokeren kan meevaren, langs de Gentse haven en het prachtige natuurgroen van Durme en Moervaart?

Drijvend erfgoed
De Gentse barge is een gereconstrueerde 18e -eeuwse trekschuit. De barge werd sinds de 17e eeuw ingezet op de Brugse Vaart tussen Gent en Brugge om goederen te vervoeren, een dienst die bijna 200 jaar bleef bestaan. Het schip stond bekend voor het comfortabel reizen en het lekker eten aan boord.
De Gentse barge kan je als groep volledig afhuren. Je kiest zelf of je er catering bij wil. Er zijn verschillende trajecten mogelijk. Je kan je op vaste data deze zomer ook individueel inschrijven voor een traject tussen Gent en Lokeren via de Gentse haven naar de Moervaart en de Durme.

Zelf aan het roer!
Per boot kom je op enkele van de mooiste plaatsen van Lokeren en Daknam die als wandelaar of fietser niet te bereiken zijn.
Ook boottoeristen die zelf hun tocht willen uitstippelen , worden in Lokeren verwend met de mogelijkheid om te vertrekken of aan te meren in het centrum van de stad, vlakbij de Markt met zijn gezellige terrasjes en winkels.
Bij bootverhuur Meersland kan je voor 1 dag een boot huren die je zelf mag besturen.

Sportief tochtje
Eens je de stad verlaten hebt, vaar je midden het groen.  Een kajak- of kanotocht vanuit Lokeren naar Daknam (3 km) of Sinaai (8 km) is een toffe, sportieve ervaring.
Ook op de Moervaart en de Zuidlede kan je perfect kajakken. De vallei van de Moervaart is Europees beschermd natuurgebied.
Ook in Wachtebeke, vlakbij het provinciaal domein Puyenbrooeck,  kan je een kajak huren. De Zuidlede meandert voor een groot stuk door het provinciaal domein Puyenbroeck. Je vindt er een prachtig bloemenpark en de kinderen halen hun hart op in het levend erfgoedpark en het speeldorp met toestellen voor alle leeftijden. Je kan er minigolfen, petanquen en krulbollen. Het toeristisch treintje rijdt rond de grote roeivijver en met een huurfiets ontdek je de wijde omgeving.

Actief weekendje weg met het gezin of vriendengroep
De ervaring op het water is vaak bijzonder verrassende en een toffe tip voor gezinsuitstap of weekendjeweg met vrienden. Een selectie van vakantiewoningen en campings in de buurt vind je hier.

Beleef een heerlijk weekendje in het Waasland.

Boek een weekendje Waasland