Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie

Durme en Moervaart vanuit Lokeren

Rivieren zijn de levensaders van een groen landschap. De provincie Oost-Vlaanderen is goed voorzien van rivieren, kanalen, beken en kreken. De Durme en de Moervaart in het Waasland zijn hier typische voorbeelden van. Je vaart er tussen natuurgebieden en onder oude spoorwegbruggen. Een heerlijke ervaring!

Zelf aan het roer!

Per boot kom je op enkele van de mooiste plaatsen van Lokeren en Daknam die als wandelaar of fietser niet te bereiken zijn.
Ook boottoeristen die zelf hun tocht willen uitstippelen , worden in Lokeren verwend met de mogelijkheid om te vertrekken of aan te meren in het centrum van de stad, vlakbij de Markt met zijn gezellige terrasjes en winkels.
Bij bootverhuur Meersland kan je voor 1 dag een boot huren die je zelf mag besturen.

Sportief tochtje

Eens je de stad verlaten hebt, vaar je midden het groen.  Een kajak- of kanotocht vanuit Lokeren naar Daknam (3 km) of Sinaai (8 km) is een toffe, sportieve ervaring.
Ook op de Moervaart en de Zuidlede kan je perfect kajakken. De vallei van de Moervaart is Europees beschermd natuurgebied.
Ook in Wachtebeke, vlakbij het provinciaal domein Puyenbrooeck,  kan je een kajak huren. De Zuidlede meandert voor een groot stuk door het provinciaal domein Puyenbroeck. Je vindt er een prachtig bloemenpark en de kinderen halen hun hart op in het levend erfgoedpark en het speeldorp met toestellen voor alle leeftijden. Je kan er minigolfen, petanquen en krulbollen. Het toeristisch treintje rijdt rond de grote roeivijver en met een huurfiets ontdek je de wijde omgeving.

Actief weekendje weg met het gezin of vriendengroep

De ervaring op het water is vaak bijzonder verrassende en een toffe tip voor gezinsuitstap of weekendjeweg met vrienden. Een selectie van vakantiewoningen en campings in de buurt vind je hier.

Beleef een heerlijk weekendje in het Waasland.

Boek een weekendje Waasland