Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Sint Romboutstoren

Durf jij de Mechelse Reus beklimmen?

Al van ver buiten de stad is de Sint-Romboutstoren een baken in het landschap. Kan je je voorstellen hoe fantastisch het uitzicht op de skywalk op de top moet zijn? Je kijkt helemaal tot aan het Atomium in Brussel aan de ene kant en de kathedraal van Antwerpen aan de andere kant.

Speuren door de zes torenkamers

De beklimming naar boven is een belevenis op zich. In elk van de zes torenkamers wacht je een ontdekking over de geschiedenis van de stad. De kinderen gaan op speurtocht van verdieping tot verdieping, en wie weet stoten ze op de torenwachter of stadsbeiaardier. Die heeft hier de handen vol met twee beiaarden in één toren.

De Maneblussers

Wist je dat de Mechelaars hun spotnaam te danken hebben aan de Sint-Romboutstoren? Op een nacht in 1687 klinkt er alarm door de stad: de toren lijkt in brand te staan. Meteen komen de stedelingen in actie en ze organiseren langs de torentrap een menselijke ketting om emmers water aan te voeren. De rook uit de toren blijkt echter laaghangende wolken te zijn, verlicht door enkele stralen van de maan. Sindsdien zijn de Mechelaars Maneblussers.

Nog meer ontdekken? Verblijf dan in een gastvrije omgeving dichtbij!

Gezellig logeren in Mechelen