Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Sint Romboutstoren
Alle artikels

Durf jij de Mechelse Reus beklimmen?

Al van ver buiten de stad is de Sint-Romboutstoren een baken in het landschap. Kan je je voorstellen hoe fantastisch het uitzicht op de skywalk op de top moet zijn? Je kijkt helemaal tot aan het Atomium in Brussel aan de ene kant en de kathedraal van Antwerpen aan de andere kant.

Speuren door de zes torenkamers
De beklimming naar boven is een belevenis op zich. In elk van de zes torenkamers wacht je een ontdekking over de geschiedenis van de stad. De kinderen gaan op speurtocht van verdieping tot verdieping, en wie weet stoten ze op de torenwachter of stadsbeiaardier. Die heeft hier de handen vol met twee beiaarden in één toren.

De Maneblussers
Wist je dat de Mechelaars hun spotnaam te danken hebben aan de Sint-Romboutstoren? Op een nacht in 1687 klinkt er alarm door de stad: de toren lijkt in brand te staan. Meteen komen de stedelingen in actie en ze organiseren langs de torentrap een menselijke ketting om emmers water aan te voeren. De rook uit de toren blijkt echter laaghangende wolken te zijn, verlicht door enkele stralen van de maan. Sindsdien zijn de Mechelaars Maneblussers.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in