Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Druivenserres

Druiventrots, een seizoen vol pittige ontdekkingen

En of ze trots zijn op hun heerlijke dikke tafeldruiven, daar in de Vlaams-Brabantse Druivenstreek! Tijdens het druivenseizoen van augustus tot oktober kan je er volop proeven, feesten, wandelen, fietsen en veel meer pittige activiteiten beleven.

Het vakmanschap van de serrist
Het geheim van die knapperige en sappige zoete tafeldruiven zit ‘m in de bodem van leem en zand, en in de vingers van de serristen. Ze verheffen de tafeldruif tot een delicieus, overheerlijk topproduct. Tijdens de openserredagen op 8 en 9 september leiden de druiventelers je graag rond in hun serres vol rijpende druiven

Verken de Druivenstreek
De heuvelachtige Druivenstreek is een lust voor het oog en bijzonder groen. Een prachtig stukje Groene Gordel met de mooiste uitgestippelde tochten. Langs stijlvolle serristenvilla’s, tussen glazen serres, door velden en het knappe Zoniënwoud. 

Druiven en fuiven
Elk druivendorp heeft wel zijn eigen druivenfeest. Goed voor een heel najaar van druiven en fuiven, vol muziek en bonte optochten, vuurwerk en animatie.

En dan heb je nog proevertjeswandelingen, de bezoekerscentra Dru!f en de Warandepoort, ravotspeeltuinen, en zalige logeeradresjes om nog langer van de streek te kunnen genieten.

kindvriendelijke serres