Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Diva Louise Mertens

DIVA gespot in Antwerpen

Maak een belevingstrip naar al wat glinstert. Naar diamanten, zilver en de mooiste juwelen, naar verhalen vol glitter en puur vakmanschap. In Antwerpen, natuurlijk, al sinds de 16de eeuw de diamantstad van de wereld. Hier vind je DIVA, Antwerp Home of Diamonds.

Via de Schelde brachten handelaars en ontdekkingsreizigers de meest kostbare metalen en edelstenen naar Europa. Daar waar het toen allemaal ontstond, waar de edelsmeden, juweliers en diamantairs van de stad thuis zijn, pronkt DIVA. De nieuwe ster van Antwerpen is een diamantmuseum met een hart voor zilver, met plaats voor emotie, vakmanschap, verhalen en indrukwekkende ensceneringen. Met honderden kostbare kunstvoorwerpen verleidt en verwondert ze je.

Zes bijzondere zalen

Je persoonlijke butler Jérome leidt je door zes zalen. De Wonderkamer neemt je mee in de tijd, toen Antwerpen zich als koploper van luxe en kunst op de wereldkaart zette. Dan duik je Het Atelier van de edelsmid en de diamantslijper in. Ambachten van creativiteit en ongeëvenaarde precisie.

De wereldbol in de Internationale Handelskamer vertelt je in één oogopslag waarom Antwerpen vandaag het wereldcentrum van de diamantsector is. In De Eetkamer voeren de conversaties je mee naar een wereld van decadentie en overvloed, van adellijke families en etiquetteregels, van arm en rijk.

Stap De Kluis in, de meest beveiligde plek van het museum. Kan jij de echte en valse zilvermerken scheiden? En een synthetische diamant van een echte? Buitengaan doe je in stijl langs Het Boudoir. Hier bewaart DIVA haar meest kostbare schatten. Elk juweel heeft een betekenis, een verhaal. Over koninginnen en filmsterren, operazangeressen en popdiva’s. Maar er is maar één echte DIVA.

Geniet van een nachtje weg in de diamantstad!

Schitterende logies