Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Demerbaken
Alle artikels

Demerkracht

De Demer kronkelt zich een weg door het Hageland van Oranjestad Diest tot het rockdorp Werchter. Een streek die roept om ontdekt te worden. Met de fiets, te voet, op het water. Of boek gewoon een Demerarrangement en doe het allemaal!

Langs de vijf Demerpoorten

Ontdek de vijf unieke Demertrefplaatsen tussen Werchter en Diest. Originele zithoeken met een knipoog naar de geschiedenis van de streek: kanonnen in Diest, een platboot in Zichem, een cortenstalen brug met tolhuisje in Betekom, een meanderende tafel in Langdorp en een zwevend pad in Werchter.

Met de kayak

Huur een kano of kayak en laat je stroomafwaarts drijven. Af en toe kom je aan een spannende versnelling of een avontuurlijke oeverbegroeiing.

Met de fiets

Stippel je route uit met de routeplanner van Toerisme Vlaams-Brabant en trek met de Demer als blauwe draad het Hageland in. Enkele toppers onderweg? North West Walls, de basiliek van Scherpenheuvel en Provinciedomein Halve Maan.

Te voet

Ontdek al wandelend de regio en de kracht van de Demer.

Een weekendje Demeren

Maak er een heerlijk weekendje weg van en boek hier een Demerarrangement.
Of blijf een nachtje slapen in de gerestaureerde hoeve van B&B De Winning in Scherpenheuvel-Zichem. Vanuit Hotel ’s Hertogenmolens in Aarschot verken je Aarschot en omgeving met de fiets of via ontelbare mooie wandelroutes.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in