Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
de zomer is van antwerpen

De Zomer is van Mechelen

Muziek is de rode draad in het zomerse Mechelen. De stad trakteert je op een hele rits gratis stadsfestivals: Ottertrotter, Parkpop, Dijlefeesten, Belpop Bonanza Sessie, Mechelen Zingt en – niet te missen! - Maanrock.

Zon, water, strand!
Liever heerlijk nietsdoen terwijl de stad aan je voorbijglijdt? Scheep dan in voor een boottocht over de Dijle en ontdek de stad van een heel andere kant. Of waag je op een sup-board en verken Mechelen al peddelend op een surfplank. Een coole belevenis voor jong en oud. Helemaal vakantie wordt het op het Kinderstrand op de Grote Markt. Zandkastelen bouwen, plonsen in het water en knusse loungezetels, en een toffe familiepicknick erbij.

Van zomeren krijg je dorst
Van al dat heerlijk zomeren krijg je dorst. Tijd dus voor een verfrissend brouwerijbezoek met een bierdegustatie. Brouwerij Het Anker is een van de oudste brouwerijen van ons land en is bekend om haar speciaalbier Gouden Carolus.
En dan heb je nog het beachvolleybaltornooi, de beiaardconcerten en zoektochten, de stadswandelingen en buurtfeesten. Te veel? Blijf dan gerust een nachtje overnachten op een hartelijk logeeradresje in Mechelen. Verschillende Mechelse hotels bieden je uitzonderlijke prijzen tijdens de zomervakantie.

Helemaal uit je dak gaan? Koppel dan een overnachting aan je verblijf!

Hartelijk verblijven in Mechelen