Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
wintertuin
Alle artikels

De wondermooie Wintertuin van de zusters Ursulinen

Vergeet het Zweinstein van Harry Potter maar, de meest indrukwekkende school ligt in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Het voormalige ‘pensionnat de demoiselles’ van de zusters Ursulinen was ooit wereldvermaard. De Wintertuin in art nouveaustijl is wonderlijk!

Je blik wordt omhoog gezogen naar die prachtige kleuren en het sierlijke loodwerk van de glazen koepel. De onbekende ontwerper maakte er in 1900 een parel van. Je herkent in het kleurenspel de drie stadia van de dag: de ochtend, middag en avond. De meubels, vloeren, wanden en zijgalerijen maken de Wintertuin helemaal af, een kunstwerk waar je middenin staat en waar elk detail van klopt. Ja, ze hadden wel smaak, die zusters Ursulinen.

De grandeur van toen

Art nouveau in een katholieke school? Een gedurfde keuze van de Waverse Ursulinen, maar het kunstwerk deed wat het moest doen: de gegoede burgerij lokken. Het meisjespensionaat was tot over de landsgrenzen bekend. De grandeur van toen voel je nog steeds als je door de wondermooie gangen en zalen dwaalt. Het hoeft niet te verbazen dat het klooster en schoolcomplex is beschermd als monument.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in