Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Westhoek
Alle artikels

De Westhoek is een paradijs voor kinderen

De Westhoek is de vakantiebestemming bij uitstek voor gezinnen met kinderen. Je vindt er tal van familievriendelijke attracties en er is een groot aanbod aan logies op maat van gezinnen. Dankzij de familievriendelijke wandeltochten en fietsroutes van de Westhoek KD’s (KaDees) kan je de hele regio op eigen tempo bezoeken.

Het volledige familievriendelijk aanbod van de regio werd gebundeld onder de noemer Westhoek KD. 

Op verkenning met de fiets

De verschillende familievriendelijke fietsroutes liggen verspreid over de Westhoek en zijn op kindermaat gemaakt (veilig, belevingsvol en niet te lang). De WesthoekKD-figuurtjes ‘Jaek en Nink’ wijzen de weg via zeshoekige signalisatiebordjes. Jaek en Nink trekken onder andere op ontdekking langs de IJzer, door het vlakke land, richting Kust of verkennen de West-Vlaamse heuvels. Onderweg kan je halt houden bij tal van toffe pleisterplaatsen, zoals de Kinderbrouwerij in Reningelst, Dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren of kabelbaan Cordoba in Westouter om er maar enkele te noemen.

Speurtochten in de regio

De Westhoek KD tochten nemen je mee langs vaak verrassende paden (in deelnemende steden). Onderweg liggen heel wat opdrachten op je te wachten. Er werden ook een aantal keitoffe speurtochten in de soms mysterieuze bossen van de Westhoek uitgewerkt, gegarandeerd uren plezier voor het hele gezin.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in