Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Westhoek

De Westhoek is een paradijs voor kinderen

De Westhoek is de vakantiebestemming bij uitstek voor gezinnen met kinderen. Je vindt er tal van familievriendeljike attracties en er is een groot aanbod aan logies op maat van gezinnen. Dankzij de gezinsvriendelijke wandel- en fietstochten van WesthoekKD kan je de hele regio op eigen tempo bezoeken.

Het volledige familievriendelijk aanbod van de regio werd gebundeld onder de noemer WesthoekKD. Met het WesthoekKD-bandje geniet je van heel wat voordelen. Je kan het bandje tijdens je verblijf ophalen bij één van de toeristische diensten in ruil voor de coupon die zich vooraan het Vakantieboek van de Westhoek bevindt. Je krijgt het vakantieboek bij je logies.

Op verkenning met de fiets

De zes kindvriendelijke fietsroutes liggen verspreid over de Westhoek en zijn op kindermaat gemaakt. De WesthoekKD-figuurtjes ‘Jaek en Nink’ wijzen de weg via zeshoekige bordjes. Jaek en Nink trekken onder andere op ontdekking langs de IJzer, door het vlakke land richting de Kust of verkennen de West-Vlaamse heuvels. Onderweg kan je halt houden bij tal van toffe pleisterplaatsen, zoals de Kinderbrouwerij in Reningelst, Dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren of kabelbaan Cordoba in Westouter om er maar enkele te noemen.

Speurtochten in de regio

De WesthoekKD tochten nemen je mee langs vaak verrassende paden. Onderweg liggen heel wat opdrachten op je te wachten. Er werden ook een aantal keitoffe speurtochten in de soms mysterieuze bossen van de Westhoek uitgewerkt, gegarandeerd uren plezier voor het hele gezin.

Veel logies in de Westhoek zijn speciaal uitgerust om gezinnen te ontvangen.

Neem een kijkje