Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
watertoeren

De watertroeven van de Groene Gordel

Ga aan boord voor een heerlijk ontspannende boottocht door de Groene Gordel. Met een aperitiefje en een streepje muziek? Of liever in combinatie met een sportieve fietstocht? Of een wandeling langs de oevers van het Zeekanaal Brussel-Schelde? Vijf watertroeven.

Met de aperitiefboot
Elke zomerse vrijdagavond tussen 6 juli en 10 augustus vaart de aperitiefboot uit in Vilvoorde. Heerlijk relax met een drankje en live muziek erbij. En elke week is er een andere mood, zoals jazz, latino, country, golden oldies …

Zomerse vrijdagen
Watertrappen? Dat is varen en fietsen langs het kanaal. Op vier zomerse vrijdagen vaart de boot heen en terug tussen Kapelle-op-den-Bos en Vilvoorde. Je fiets gaat mee aan boord en je kan in elke kanaalgemeente onderweg af- of opstappen.

Zondagse cruise
Geen beter manier om je zondag te beginnen dan met een Sunday cruise op het kanaal. Door de Groene Gordel naar Brussel en terug, terwijl het landschap voorbijglijdt en je zondag niet meer stuk kan.

Waterstappen
Met het Zeekanaal Brussel-Schelde als houvast dwaal je door de Groene Gordel en haar prachtige kastelen, parken en bossen. Kies uit een van de drie bijzondere suggestiewandelingen.

Watertanden
Van al dat genieten krijg je honger en dorst. De brasseries, cafés en handelaars van de kanaalgemeenten trakteren. Download je kaartje vol waardebonnen.

 

Moe van al het varen? Boek dan een overnachting in de buurt.

Overnachten in de Groene Gordel