Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Gent internationele erkenning
Alle artikels

De Vlaamse hotspots volgens het buitenland

België alleen maar gekend om zijn bier en chocolade? Nee, hoor! Ons landje wordt vaak vermeld in de internationale pers voor onze charmante steden, adembenemende natuur en wereldberoemde kunstenaars. Ontdek Vlaanderen door de bril van befaamde, internationale magazines en kranten.

Amerikaanse complimenten voor Wespelaar

In Wespelaar pronkt een prachtig arboretum dat volgens The Huffington Post tot de mooiste van de wereld behoort. Verscheidene houtachtige plantensoorten worden er in stand gehouden en onderzocht. Bedreigde soorten kunnen in het arboretum floreren omwille van het gematigde Belgische klimaat. Ongetwijfeld kom je een heleboel zeldzame en magnifieke planten tegen tijdens je bezoek. Een plek vol natuurlijk schoon.

Heel de wereld wil Fietsen door het Water

Limburg schittert met zijn ‘Fietsen door het Water’ op de wereldbefaamde lijst van Time Magazine: The World’s 100 Greatest Places of 2018. Toerisme Limburg zette met dit project hun provincie op de wereldkaart. Volg de fietsroute en groet in Bokrijk de sierlijke zwanen wanneer je op ooghoogte door het water fietst. Het uitgestrekte vijverlandschap van De Wijers was de perfecte plek voor dit sublieme ontwerp.

Gent volgens de New York Times

The New York Times is helemaal weg van Gent. Deze sublieme Vlaamse stad wordt vaak onterecht overgeslagen door toeristen. Ze reppen zich snel naar Brugge en zijn dan weer door. Zonde vindt het gerenommeerde Amerikaanse magazine. Stijlvol dineren doe je bij Oak, pintjes drinken bij Het Waterhuis aan de Bierkant en logeren bij het elegante Pillows Grand Hotel Reylof. Je vindt nog tientallen tips in hun online artikel. Snel nog eens een weekendje plannen!

Nederlanders aan de kust

Ook Nederland is vol lof over ons Belgenland. Zij zijn grote fan van Beeldenpark Beaufort, een triënale van schitterende monumentale kunstwerken op het openbaar domein langs de Belgische kust. Wat je misschien niet wist is dat veel van de kunstwerken van de voorbije edities van Beaufort nog steeds te bezoeken zijn, helemaal gratis. Een prima idee voor een trip naar zee dit voorjaar!

Antwerpen, een must volgens Lonely Planet

Natuurlijk mag Antwerpen niet ontbreken uit dit lijstje. Lonely Planet, een van de belangrijkste reisgidsen ter wereld, vermeldde Antwerpen in de lijst ‘Best in Travel 2018’. Die bucketlist werd zorgvuldig samengesteld door een expertenpanel van reisjournalisten en experten uit de sector. Museum Plantin-Moretus, het oeuvre van Rubens, de enorme schat aan erfgoed, de toonaangevende mode en het bruisende nachtleven hebben zonder twijfel meegespeeld bij deze mooie vernoeming. Antwerpen is een echte wereldstad.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in