Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Avontuurlijk vuur en lichtfeest in de Kluis

De tofste activiteiten voor het najaar

De zomervakantie mag dan wel voorbij zijn, het plezier alleszins niet! In het najaar staan er weer allerlei leuke én verrassende activiteiten voor de deur. Van wandelen in Vlaams-Brabant tot jenever in Hasselt. De laatste maanden van 2019 bieden voor elk wat wils!

Fietsen, circus en jenever in Limburg!

Kruis 19 en 20 oktober alvast aan met een groot kruis in je agenda. Want dan vindt de 30e editie van de Hasseltse jeneverfeesten plaats. Klein drankje, groot plezier! Mag het iets actiever? Dan is het gloednieuwe E-bike festival zeker iets voor jou. Een tweedaagse volledig in het teken van de fiets! Op zondag 15/09 maak je een tocht door Hasselt (12km) of Sint-Truiden (60 km) en op maandag 16/09 is Bokrijk (60 km) aan de beurt. Verder op het programma: een leuk terras, tal van workshops én een barbecue om de uitgeputte beentjes aan te sterken. En je hongerige maag natuurlijk. Was jij als kind ook betoverd door de magie van het circus? Kom dan zeker langs bij Theater op de markt van 25 t.e.m. 28 oktober. Vier dagen de authentieke circussfeer opsnuiven! Ook het Mijnmuseum en het Modemuseum (in het bijzonder de expo SMUK vanaf 12/10) zijn zeker een bezoekje waard!

Mysterieuze bossen in Vlaams-Brabant

Dwalen door sfeervol verlichte bospaden? Luisteren naar adembenemende legenden? Laat je deze herfst opnieuw betoveren door de Mysterieuze Bossen! Onder andere Bertem, Bierbeek, Hoeilaart, Huldenberg, Kortenberg, Oud-Heverlee en Overijse zijn dé place to be voor spectaculaire boswandelingen. Snuif de heerlijke bosgeur op, luister aandachtig naar de geluiden en ontdek de verhalen.

75 jaar Bevrijding

Precies 75 jaar later kan jij in het spoor treden van de bevrijders in de provincie Antwerpen. De brochure ‘Ze zijn daar’  helpt je daarbij met unieke verhalen, foto’s en tal van toeristische tips. Ontdek de historische locaties en nieuwe bevrijdingsroutes langs het fietsnetwerk of pik een van de bijna 100 activiteiten mee! Antwerpen organiseert themawandelingen rond de Jodenvervolging en bommenterreur. Verder ontdek je op de Site Gunfire in Brasschaat uniek Brits en Amerikaans luchtafweergeschut tegen de V-bommen. En ook een bezoekje aan Kazerne Dossin in Mechelen of Fort van Breendonk maakt je even stil.

Autoliefhebbers: leef jullie uit aan zee

Het is weer tijd voor de ZOUTE GRAND PRIX! Dit prestigieuze oldtimer event is al aan zijn tiende editie toe. Ontdek een indrukwekkend portfolio aan automerken, zowel oud als nieuw. En laat je meevoeren door de verfijnde levensstijl waar Knokke-Heist zo voor bekend staat.

Combinatie van cultuur en mode: kan niet slecht zijn!

S.M.A.K. verdient drie dikke S.M.A.K.kerds. Want het museum wordt twintig jaar! En dat viert het met De Collectie (I): Highlights for a Future. Telt ongeveer 200 werken en neemt – net als de opening in 1999 – het volledige museumgebouw in beslag. Heb je graag een gids, maar geen zin om een groep samen te stellen? Schrijf je dan in voor de individuele instaprondleiding, elke zondag t.e.m. 29 september. In Aalst vind je dan weer de weelderige tentoonstelling piKANT. De volledige focus ligt op de rol van kanten kledij doorheen de jaren. Interessant! In Ronse vindt dit jaar het vierde Textielfestival plaats. Op het programma: tentoonstellingen, workshops (zelfs voor kinderen!), een textielmarkt en tal van indrukwekkende gastsprekers.

Na al die leuke activiteiten even ontspannen? Blijf een nachtje slapen in de buurt.

Logies in heel Vlaanderen