Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Uitkijktoren Sahara
Alle artikels

De tien mooiste panorama’s van Limburg

Waarom bouwen ze toch van die hoge torens in Limburg? Om nog beter te kunnen genieten van het prachtige landschap, de natuur, de zandvlakten en zelfs de stad. Deze tien panorama’s mag je zeker niet missen.

  1. De Lommelse Sahara. Beklim de dertig meter hoge uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over de zandvlakten, naaldbossen en waterpartijen.
  2. Hasselt uit de lucht. Bewonder de skyline van Hasselt van in de Sky Lounge Bar van het Radisson Blu Hotel.
  3. Connecterra. Beklim de terrils van Connecterra in Nationaal Park Hoge Kempen en puf uit terwijl je geniet van een verbluffend uitzicht.
  4. Remersdaal. Dit dorpje in de Voerstreek is het hoogste punt van Vlaanderen. De weidelandschappen lijken wel tot aan de horizon te reiken.
  5. Heuvelse Heide. Als de heide bloeit, verandert de wereld van kleur. Een betoverend schouwspel.
  6. Uitkijktoren De Wijers. De meer dan 1000 vijvers van De Wijers spreiden zich 15 meter lager aan je voeten uit.
  7. Bloesems in Haspengouw. De grootste en in het voorjaar mooiste fruitstreek van het land, een glooiend decor van witte en roze bloesems.
  8. Sterrenplekje Bolderberg. Zestig meter hoog is de Bolderberg en daarom één van de hoogste toppen van de streek, met een uitzicht over kasteeldomein Terlaemen.
  9. Abdijtoren Sint-Truiden. Na 196 treden kijk je uit over de stad, en bij helder weer zelfs helemaal tot Hasselt en Tongeren.
  10. Oudsberg. Met zijn 85 meter is dit de hoogste landduin van Vlaanderen. De zee kan je misschien niet zien, maar het is de moeite om te proberen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in