Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Mensen die jenever degusteren in Hasselt
Alle artikels

De smaken en kleuren van jeneverstad Hasselt

Al eeuwen stoken ze trots hun jenever in Hasselt. Een streekproduct met een ferme geschiedenis en stevige verhalen. Wandel, ontdek en proef een wereldberoemd ‘witteke’. En dan nog eentje om het af te leren.

De jenevergeheimen ontrafeld

Hoe komt het dat een gedistilleerd drankje op basis van graan en de kleine jeneverbes uitgroeide tot de nationale sterke drank? Wij hebben onze jenever, net als de Schotten hun whisky en de Duitsers hun schnaps. Waarom is Hasselt de jeneverstad? En wist je dat we in de 19de eeuw zo’n 9,5 liter jenever per jaar per persoon dronken? Het jenevermuseum ontrafelt alle geheimen van dit potige drankje.

Proeven en pairen

Combineer je bezoek aan het museum met een proeverij, want elke jenever is anders. Zet je zintuigen op scherp en ga op zoek naar de regionale verschillen, vergelijk fruitjenevers en probeer verrassende combinaties. Wist je dat chocolade en jenever een perfecte match zijn? Boek een foodpairing en probeer smaakcombinaties die je van je sokken blazen.

De Jeneverroute

Als je er nog toe in staat bent na al dat proeven, volg dan de Jeneverroute door de stad. Een verrassende stadswandeling door de geschiedenis van de Hasseltse jenever, langs vergeten stokerijen en bijzondere monumenten. Elke gevel vertelt een verhaal. Download de gratis app via de App Store of via Google Play of haal de brochure. 

Groots feest, klein glaasje

In de derde week van oktober verandert het water van de stadsfontein in jenever tijdens de Jeneverfeesten. Muziek, dans, theater, een stoet, een kelnerloop, tentoonstellingen en natuurlijk jenever in alle smaken en kleuren. Twee dagen lang.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in