Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Kerst in Aken of winter in Leuven?

De mooiste kerstmarkt staat in Leuven

Als de lichtjes aan de ramen van het stadhuis branden, is het zover: Wintertijd in Leuven! Van 5 december 2019 tot 5 januari 2020 duffelt de stad zich samen met jou onder een gezellig winterdeken. De gekende kerstmarkt, een wintertuin op de grote Markt, concerten en foodtrucks, wandelingen en een sfeervol lichtparcours, het is er allemaal. Geen Duits kerstdorp kan daaraan tippen.

Slenter langs de meer dan 170 kraampjes van een van de oudste kerstmarkten van het land. Met dampende lekkernijen, knetterende vuurtjes, muziek, cadeautjes en een gulle Kerstman. Pal in het centrum van de stad in wintertijd. Zelfs maar enkele stappen van de Grote Markt die is ingepalmd door een feeërieke wintertuin. Een groene oase waar je nipt van een heerlijke warme chocolademelk of glühwein in de schaduw van het prachtig verlichte stadhuis.

Kleine foodtrucks voor een grote honger

Bezoek er zeker 'Le Petit Chef' in zijn sprookjesherberg en zie de kleinste kok ter wereld aan het werk. Hij tovert een glimlach op ieders gezicht. Nog honger? Op 27, 28 en 29 december strijkt een legertje foodtrucks neer op het Hooverplein. Kom smullen van de lekkerste street food.

Prachtig uitzicht over de verlichte stad

Terwijl de kerstdrukte buiten blijft, vult de Sint-Pieterskerk zich met zachte klassieke muziek. Drie andere kerken tonen kunstzinnige lichtinstallaties, op wandelafstand van elkaar. Of beklim de toren van de universiteitsbibliotheek en stijg hoog boven het geroezemoes uit. Die toren blijft de vijf vrijdagavonden van Wintertijd langer open zodat je het mooie decor van de verlichte stad kan bewonderen.

Winterse wandeling door Leuven

Een gids diept hartverwarmende verhalen op terwijl hij je door de stad leidt. Een bijzondere ervaring is het 'Groot Begijnhof bij kaarslicht' op zaterdag 14 december. Geniet van de kerststemming met duizenden kaarsjes die de smalle straatjes van het Begijnhof verlichten.

Aftellen op oudejaar

Op 29 december loop je het jaar uit tijdens de eindejaarscorrida, om op oudejaarsavond samen af te tellen naar 2020 op de Oude Markt.

 

Bedankt Pieter Jelle De Brue voor dit schitterend beeld!

Boek een logie in de warmste universiteitsstad

De leukste logies in Leuven