Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
fietsen meetjesland
Alle artikels

De mooiste fietsroutes van het Meetjesland

Het mooie, vlakke Meetjesland in het noordwesten van Oost-Vlaanderen herbergt tientallen verrassingen. Fietsjournalist Bas Van Oort zocht er een groot aantal op. Om het je gemakkelijk te maken werd ook een bucketlist ontwikkeld met 101 must do’s om in de regio te beleven.

De Nederlandse journalist Bas van Oort pende vier fietsverhalen over het Meetjesland in een gratis fietsboek Meetjesland. Je vindt er unieke portretten, bezoekerstips en heel wat toffe logeeradresjes in terug.

Kasteel van Wippelgem

De routes volgen het fietsroutenetwerk Meetjesland.
De Wippelgemroute (58 km) start aan het Kasteel van Wippelgem. De prachtige fietsroute brengt je naar dat andere kasteeldorp, Hansbeke, en terug. Je fietst ondermeer langs de Lieve, het oudste kanaal van Vlaanderen. Aan het ‘Goed Ten Hulle’, beter bekend als het Kasteel van Wippelgem starten trouwens wel meer wandel- en fietsroutes. Wippelgem is ook de gemeente waar Luc De Vos van Gorki werd geboren en ontdekt. Aan de voet van de Gerardsmolen aan de Burggravenstroom werd een liedjestekst van hem in de picknicktafel gegraveerd als blijvende herinnering.

Stilte in het krekengebied

De fietsroute Krekenroute (69 km) blinkt uit door de stilte. Vooral de Boerekreek, de grootste en de bekendste kreek van het krekengebied rond Assenede, getuigt van een verbluffende schoonheid. De route brengt je langs ‘het Sentse krekengebied’ en door het vroegere vissersdorp Boekhoute.

Bucketlist voor het Meetjesland

Het gratis vakantieboek ‘De Meetjesland Bucket List’ biedt 101 tips om in het vlakke Meetjesland op ontdekking te gaan, zoals ‘ga wandelen met een pastoor’ (tip 28), ‘geniet van een picknick in de Lembeekse bossen’ (tip 17)… Het boek bevat ook twaalf fiets- en wandelroutes zodat je niets hoeft te missen van deze prachtige regio en een waslijst aan toffe logies om van je vakantie een echte topper te maken.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in