Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Stadswandeling Mechelen

De leukste stadswandelingen

Wie krijgt er geen zin in een stevige wandeling als het herfstzonnetje komt piepen? Alleen kan die zon soms snel plaats maken voor een felle regenbui. En juist daarom is een stadswandeling ideaal: een wirwar van straatjes om rustig te kuieren, maar ook voldoende bezienswaardigheden en cafés om te schuilen. De ideale mix!

Themawandelingen in Oost-Vlaanderen

Van wandelen krijg je honger. Maar niet bij de wandeling ‘Smakelijk Gent’! Hier ontdek je al wandelend de historische binnenstad én proef je tegelijkertijd van heerlijke streekproducten, zoals de mosterd van Tierentyn-Verlent of de graanjenever van ’t Dreupelkot. In Oudenaarde heb je de stadswandeling “Oudenaarde door de eeuwen heen”, bestaande uit twee lussen van elk een viertal kilometer. Of breng eens een bezoekje aan Sint-Niklaas, de dynamische hoofdstad van het Waasland. Wandel langs aantrekkelijke musea, prachtige monumenten, parels van art deco en een gevarieerd winkelaanbod. Waar wacht je nog op?!

Culinaire verwennerij in Mechelen

De handige wandelbrochure ‘In de voetsporen van Margareta’ loodst je langs de Bourgondische hoogtepunten van Mechelen. Je hebt de keuze uit drie wandellussen, afhankelijk van de tijd en wandelgoesting. Maak kennis met het historische Mechelen: paleizen, houten gevels, rijk versierde gildehuizen, en ga zo maar door. En ontdek tegelijkertijd ook de hippe hotspots van deze stad. Heden en verleden in één wandeling: kan het nog beter?! Tip: combineer deze wandeling met het prikkelpakket. Zo proef je van enkele lokale specialiteiten, zoals bierkaas en artisanale zoetigheden. Om duimen en vingers bij af te likken!

Vlaams-Brabant, de wandelprovincie

In Diest vind je de Oranjewandeling. Wandel langs blikvangers als het neoclassicistische stadhuis, het Refugiehuis en de Warande. Na inspanning volgt ontspanning! Geniet op een (verwarmd) terrasje van een van de vele plaatselijke biertjes. Of waag je aan de Pjeirefretterswandeling in Vilvoorde, al is het maar voor de naam. Fijn wandelen langs de oevers van de rivier. Aan het Kanaalpark ontdek je de gedempte Zenne en het charmante Zennepad. En ‘s avonds moet je ook zéker een paardenbiefstuk proeven. Kan niet ontbreken op de Pjeirefretterswandeling. 

Zoveel te beleven in Limburg

Denk je soms: “Als muren konden praten…”. Dan hebben we goed nieuws voor jou: in Hasselt doen ze dat! De prachtige muurschilderingen van de Street art wandeling blazen je ongetwijfeld omver. Download de gratis app ‘Street Art Cities’ en maak het jezelf nog gemakkelijker. Ook Maaseik biedt een stadswandeling aan om U tegen te zeggen. De route loopt langs de bekende, geklasseerde gevels en standbeelden. Verloren lopen? Onmogelijk! Je hoeft gewoon de koperen klinknagels in het wegdek te volgen. De geschiedenis van Tongeren leer je al wandelend met de Mijlpaalroute. Speciaal voor de kinderen is er zelfs een parcours met spelletjes. Een mijlpaal in je wandelcarrière, als je het ons vraagt. 

Unieke stadswandeling door Kortrijk

Ben jij iemand die benieuwd is naar zowel het heden én verleden van een stad? Goed nieuws! Dan is deze wandeling door het prachtige Kortrijk echt iets voor jou.  Ontdek de  ‘metamorfose van de stad’ door de eeuwen heen. Het ene moment wandel je door het historische centrum met tal van overblijfselen uit de geschiedenis, zoals de Broeltorens, het Belfort en het Begijnhof. Het andere moment gidst de wandeling je langs het werk van internationaal erkende architecten en landschapsontwerpers. Want ook het Kortrijk van de 21e eeuw is zeker de moeite. Daar zorgen het Buda-eiland, verschillende prachtige bruggen, het winkelcentrum K en de eigentijdse stadsparken wel voor. 

 

 

Maak van die stadswandeling een heuse citytrip!

Logies in Vlaamse steden