Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
jongen met ijsje

De Kempen smaken naar meer!

IJsjes met verse melk van de koe. Zoete kersen die recht van de boom komen. Sappige aardbeien met liefde geteeld. In de Kempen weten ze wat lekker is. Klop aan bij de boer en ontdek de overheerlijke hoeveproducten. Met veel productkennis en liefde gemaakt.

Hoe smaken de Kempen? Naar meer! De land- en tuinbouwers van de streek verrassen je met pure en eerlijke specialiteiten. Je herkent ze aan het Pure Kempen-label, een kwaliteitslabel dat staat voor eerlijke producten die typisch zijn voor de streek. En dat zijn er heel wat.

600 melkgeitjes
In Kasterlee dartelen de 600 melkgeitjes van Geitenboerderij Polle in de weide. Een hele klus om ze te melken maar dat levert wel heerlijke ambachtelijke kazen, melk, yoghurt en ijsjes op. Een ijsje van geitenmelk smaakt het lekkerst op het terras met uitzicht op de witte geitjes.

Fruit op z’n lekkerst
De appels, peren en kersen van fruittelers Gunter en Hilde Roes worden pas geplukt als ze op hun lekkerst zijn. Proeven? Ga dan langs in een van hun winkeltjes in Oud-Turnhout, Herentals en Zoersel. Aan jou de keuze: blozend vers of verwerkt in lekkere sappen en confituren.

Ooit al eens een honingijsje geproefd?
Daarvoor moet je naar ’t Heuninghof in Olen, waar Kris en Chantal vers hoeve-ijs maken met de melk van hun eigen koeien. Ze maken ook verrassende kinderijstaarten in de gekste vormen en andere ijsspecialiteiten.

Van proeven wordt je moe, blijf gezellig overnachten!

Kindvriendelijke logies in de Kempen