Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
jongen met ijsje
Alle artikels

De Kempen smaken naar meer!

IJsjes met verse melk van de koe. Zoete kersen die recht van de boom komen. Sappige aardbeien met liefde geteeld. In de Kempen weten ze wat lekker is. Klop aan bij de boer en ontdek de overheerlijke hoeveproducten. Met veel productkennis en liefde gemaakt.

Hoe smaken de Kempen? Naar meer! De land- en tuinbouwers van de streek verrassen je met pure en eerlijke specialiteiten. Je herkent ze aan het Pure Kempen-label, een kwaliteitslabel dat staat voor eerlijke producten die typisch zijn voor de streek: de smaak van de Kempen.

600 melkgeitjes

In Kasterlee dartelen de 600 melkgeitjes van Geitenboerderij Polle in de weide. Een hele klus om ze te melken maar dat levert wel heerlijke ambachtelijke kazen, melk, yoghurt en ijsjes op. Een ijsje van geitenmelk smaakt het lekkerst op het terras met uitzicht op de witte geitjes.

Fruit op z’n lekkerst

De appels, peren en kersen van fruittelers Gunter en Hilde Roes worden pas geplukt als ze op hun lekkerst zijn. Proeven? Ga dan langs in een van hun winkeltjes in Oud-Turnhout, Herentals en Zoersel. Aan jou de keuze: blozend vers of verwerkt in lekkere sappen en confituren.

Ooit al eens een honingijsje geproefd?

Daarvoor moet je naar ’t Heuninghof in Olen, waar Kris en Chantal vers hoeve-ijs maken met de melk van hun eigen koeien. Ze maken ook verrassende kinderijstaarten in de gekste vormen en andere ijsspecialiteiten.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in