Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Uitstap met de boot
Alle artikels

De ideale daguitstap: bootje varen

Dobberen op de Schelde, de Maas, de Leie of de Ijzer? De lente is het perfecte seizoen om een boottocht te maken. Enkele gouden zonnestralen, het glinsterende water en goed gezelschap zijn de ingrediënten voor een gezellige daguitstap. Wist je dat je deze boottochten kan combineren met een andere activiteit? Koppel je rondvaart aan een wandel-, scooter- of fietsroute. Nu hoef je enkel nog jouw favoriete tour uit te kiezen en in te schepen.

De oevers van Limburg

In Limburg kan je met je fiets de boot op. Daar voert de fietsroute ‘Het Maasland, natuurlijk’ je langs het water door een vlak landschap. Onderweg passeer je middeleeuwse maasdorpjes en neem je de veerpontjes naar de Nederlandse oeverkant en terug. Hou tijdens je tocht even halt in Dilsen-Stokkem en maak een tochtje in een fluisterboot. Met deze geruisloze bootjes bestudeer je in alle rust de watervogels en geniet je van het uitzicht. Wanneer je de fietsroute verder volgt, kan je in Riemst de jachthaven Kanne bezoeken. Met een streepje zon voel je je hier meteen in Zuid-Frankrijk. Je nipt er van een lekker drankje in de Bit of Orange Yachtclub of maakt een boottocht op een jacht. In de jachthaven kan je terecht bij rederij Stiphout om Maastricht vanop het water te verkennen.

De Leiestreek met de sloep en de scooter

Tussen Zulte en Sint-Martens-Latem kan je genieten van een splinternieuwe dagtrip op en langs het water! In de voormiddag waai je uit op een stijlvolle sloep en bewonder je de prachtige oevers van de oude Leie. In de namiddag zoef je met een scooter door de schilderachtige Leiestreek.

Kies je voor een picknick of broodjeslunch of tafel je liever wat uitgebreider in een van de gekende restaurants aan de Leieoever? Bij de restaurants Au Bain MarieAuberge du Pêcheur en Nenuphar kan je zelfs aanmeren aan hun steiger en smul je van seizoensgebonden gerechten aan de oevers van de Leie. Dé daguitstap voor een zonnige dag.

Feesten langs de Schelde

Op zondag 16 juni is het feest in de Scheldevallei. Meer dan 20 gemeenten langs de Schelde organiseren samen het evenement HOOGTIJ. Een dag vol beleving op en rond het water. Je kan er varen, zeilen, vissen en kajakken op de Schelde en de Rupel. Voor cultuur en ontspanning kan je ook terecht op dit Scheldefeest. Maak een fiets- of wandeltocht en bezoek een van de exposities, workshops of brassband optredens. De bierliefhebbers kunnen terecht bij bierclub De Traege Brouwers in Rumst voor een blik op hun brouwproces.

De Westhoek vanop het water

In de Westhoek maak je een ontspannende boottocht met de Seastar. Je bekijkt het landschap vanuit een andere hoek en komt helemaal tot rust op het dek. Tussen Diksmuide en Ieper leer je zelfs bij over de eerste wereldoorlog. Tijdens de Ijzertocht vaar je door het polderlandschap van Nieuwpoort naar Diksmuide. De fietsfanaten kunnen de boottocht combineren met een fietsroute. Geniet van het lentebriesje!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in