Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Kerstmarkten in Vlaanderen

De gezelligste kerstmarkten in 2019

Warme lekkernijen, knetterende vuurmanden, kerstmuziek, lichtjes, shoppen naar cadeautjes en een gulle Kerstman. De gezelligste kerstmarkten zorgen voor pure wintermagie in onze steden.

Wist je dat Leuven één van de oudste kerstmarkten van het land heeft? Pal in het hart van de stad die zich helemaal in een dikke laag Wintertijd heeft gehuld. De kerken vullen zich met zachte klassieke muziek, het prachtige Groot Begijnhof baadt in de gloed van duizenden kaarsen, en boven op de toren van de universiteitsbibliotheek verstilt het geroezemoes en is het uitzicht over de verlichte stad gewoon prachtig.

Ijsschaatsen in Gent

Ook de binnenstad van Gent verandert in een magische wereld tijdens de Gentse Winterfeesten. Trek je schaatsen aan en glij onder de stadshal door, geniet van wervelende liveshows voor heel het gezin. Of ga voor een vleugje adrenaline én romantiek in het reuzenrad.

Magisch mooi Antwerpen

In Antwerpen palmt de kerstmarkt de Grote Markt en de binnenstad in. Het reuzenrad brengt je op 55 meter hoogte oog in oog met de kathedraal. Vlei je neer in de winterbar of leef je uit op de winterkermis. Heb je nog een laatste kerstcadeautje te zoeken? Elke zondag in december zijn de winkels in de stad open.

Meer magische momenten beleef je in Mechelen, met een kerstmarkt aan de Dijle en het adembenemende Museum of the Moon in de Sint-Romboutskathedraal!

Griezelen met de Kerstman in Hasselt

Winterland in Hasselt palmt al van 23 november tot en met 5 januari het Kolonel Dusartplein helemaal in. Dit is meer dan een gezellige kerstmarkt, want er wordt ook gegriezeld in Santa’s Ghost Villa, gedanst in de spiegeltent en gegild op de Christmas Flight. De Kerstman en zijn elfjes ontvangen je in zijn authentieke blokhut en heeft voor elk kindje een cadeautje.

Klassiek of hip?

De kerstmarkt van Ieper – van 24 november tot 2 januari – is oergezellig met sfeervolle chalets, een overdekte ijspitse, een nostalgische draaimolen en veel meer. En je kan ook door de stad tuffen op de kersttrein of met een vaart door de lucht vliegen in de rollercoaster Christmas Mouse. In Kortrijk en de Leiestreek gaan ze voor hippe winter-pop-ups: Sibäria in een oude raamfabriek in Kortrijk, Eisebear Winterbar en Der Tiroler in Waregem, en Bar Baton in Wervik.

De rust opzoeken na een avondje rondkuieren op de kerstmarkt?

Alle sfeervolle logies