Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
De beste vakanties voor kinderen én hun ouders
Alle artikels

De beste vakanties voor kinderen én hun ouders

Van een woonwagen tot een zwembad: leuk logeren máákt de vakantie voor je kinderen, maar jij wil natuurlijk ook ontspannen terugkeren van vakantie. Deze logies maken de trip fun voor kids en hun ouders.

Een vakantiehuis mét zwembad voor de grote of kleinere bubbel, een verrassende slaapplek in de natuur waar je koter van achterover valt of slapen tussen de dieren op een boerderij: opties te over om leuk te overnachten over heel Vlaanderen. Het wordt nog moeilijk kiezen deze grote vakantie.

4 x origineel overnachten

1. De woonwagen

Bij Logies De Molenkreek in Sint-Laureins, Meetjesland, logeer je in een woonwagen (een grote voor 4 personen en nog een kleinere voor twee extra kinderen) met afgesloten privéterras van waar je uitzicht hebt op de kreek en de weide met schaapjes en ezels. Maak een boottochtje, een verrassende fiets- of wandeltoer op gezinsmaat en ontdek het natuurgebied. De Zeeuwse kust (op 18km), Brugge (35 km) en Gent (35 km) zijn nooit veraf.

2. De paddenstoel

Kabouterboshuisje – een rond houten huisje met twee tweepersoonsbedden - ligt te midden van de bossen van de Kempense Heuvelrug, op een boogscheut van onder meer Bobbejaanland, de Kabouterberg, Provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie en de Hoge Mouw in Kasterlee. Er is een speelbos, speelhuisje met glijbaan en schommel, zandbak op het volledig omheinde terrein.

3. De Tipi-tent

Bij Landgoed Omorika in Ravels, op een stukje landbouwgrond met kleine kerstbomenkwekerij, enkele koeien en wat kippen, lonken drie tipitenten met stopcontact en echte bedden. Ontbijten doe je in de tunnelserre, en er is een vuurschaal, BBQ en wilgenhut.

© Logeren in Vlaanderen Vakantieland: Landgoed Omorika

4. De Finse kota

In het midden van de groene Kempen ligt Camping De zeven geitjes, dichtbij natuurreservaten Schupleer en Lovenhoek. Je neemt je eigen slaapplaats mee of kiest voor een stacaravan, trekkershutten of de Finse kota. Er is onder meer een speeltuin, zandbak, trampoline en speelbos, maar ook Hidrodoe, Netepark, Bobbejaanland en enkele kinderboerderijen zijn vlakbij.

4 x dutten tussen de dieren

1. In het Meetjesland

B&B 't Klein Burkelhof is een hoevelandhuis aan het Burkelbos met vergezicht over velden en weiden. Het Drongengoed, Krekengebied, Brugge, Damme, Sluis en de kust liggen op fietsafstand. Koeien melken, de geboorte van een kalfje meemaken of een ritje op de tractor: het kan allemaal, aangevuld met pony’s, gocarts, fietsjes, tafeltennis, speeltuin, en trampoline.

©Logeren in Vlaanderen Vakantieland: B&B ‘t Klein Burkelhof

2. In de Kempen

De Schaapskooi is een schapenboerderij in het landelijke Kasterlee. De koeienstal werd omgebouwd tot drie gezellige en comfortabele vakantiestudio's met multifunctionele ruimte. Je kinderen zullen uit de bol gaan bij de schapen en lammetjes terwijl jij fruit plukt in de pluktuin. Er zijn verschillende fietsroutes op maat en Bobbejaanland ligt op wandelafstand.

3. In de Vlaamse Ardennen

Vlak in de natuur maar op slechts twee kilometer van Ronse ligt Hoeve De Schapenkop waar kinderen mogen helpen de neerhofdiertjes te voederen. Gelegen in de Smaakmaker van de Vlaamse Ardennen, met Ecolabel Green Key en op een halfuurtje rijden van Pairi Daiza.

4. In de Leistreek

B&B PassaDia ligt vlakbij de natuur, aan de rand van het centrum van Zwevegem. De B&B maakt deel uit van een gerenoveerde familieboerderij waarvan de runderstal werd omgetoverd in een luxe B&B/vakantiewoning met vijf ruime (gezins)kamers, een Finse sauna, tuin met trampoline en een speelweide met avonturenparcours voor kinderen vanaf 4 jaar, inclusief geitjes.

4 x zomerhuis met zwembad

1. In het Hageland

Bekkevakantie ligt op een terrein van 32 are in de Bekkevoortse natuur, op 10 km van Diest. Er is plaats voor tien personen over vijf slaapkamers. Bovenop twee ingerichte keukens, twee badkamers met jacuzzi en zuiderterras is er een buitenzwembad van mei tot september.

©Logeren in Vlaanderen Vakantieland: Bekkevakantie

2. In het Scheldeland

Een van de oudste vierkantshoeves van Haaltert, in een groene omgeving vlakbij natuurgebied, werd verbouwd tot deze vakantiewoning met vijf slaapkamers. Pret in het zwembad wordt aangevuld met een pingpongtafel, petanqueplein, buiten- en binnenspeelgoed, fietsjes en gocarts.

3. In Lier

Deze vakantiewoning ligt tussen de velden en weiden met paarden en koeien, op 5 km van Lier. Het is een duurzame plek: de zon zorgt in de zomer voor het warme water en elektriciteit en de tuin levert bio-appelsap, groenten en heerlijke confituren. Kinderboerderij Het Struisvogelnest ligt vlakbij, alsook kunststeden Mechelen en Antwerpen via de fietsostrade.

4. In de Vlaamse Ardennen (bis)

't Uitzicht in Kluisbergen ligt centraal tussen tussen de Kwaremont, de Paterberg en de Koppenberg, ideaal om te voet, per fiets of mountainbike of met de vespa te verkennen. De nieuwbouw voor tien personen (over vijf kamers) ligt op een boogscheut van Ronse en Oudenaarde. Het terras bij het verwarmde zwembad met poolhouse heeft bovendien een prachtig panorama.


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in