Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Iisjes
Alle artikels

De beste adressen voor een ijsje aan zee

In elke jeugdherinnering speelt een ijsje aan zee een hoofdrol. Bijna iedereen die De Kust bezoekt, smult er van een lekker ijsje. Waar moet je zijn voor de beste ijsjes?

IJssalon ’t Zoet Genot in Oostduinkerke op de Zeedijk maakt van elke coupe een feest.

Voor lekkere experimenten moet je bij Dolce & Gelati op de Zeedijk in Middelkerke zijn. Of wat te denken van smaken als pisang en wodka-lemon in hun ijsbereidingen?

Bio-ijs

Bij IJssalon St-Catherine in de Albertlaan in Nieuwpoort wordt ambachtelijk roomijs verkocht. Ook zo bij IJs René in de Leopoldlaan in De Haan waar de derde generatie ijsverkopers achter de toog staat. Je vindt er ook cuberdonijs of bio-ijs van geitenmelk. In de zomer is de ijsbar open tot 23 uur.

Ijs voor diabetici

Glacier Vincent op de Zeedijk in Blankenberge is al meer dan vijftig jaar een vaste waarde aan De Kust. Verschillende generaties schoven hier al aan voor een ijsje.

Gelato Maxzim in de Hertstraat in Oostende verkoopt ook ijsjes op basis van soja, ideaal voor diabetici en mensen met een melkallergie.

Even weg van de Kust vind je midden de polders van Knokke-Heist Hoeve Hazegras in de Hazegrasstraat waar ze dagelijks hun ijs bereiden op basis van verse koeienmelk.

Bij je volgend bezoek aan De Kust zal je ijs dubbel zo hard smaken.

En… wil je na al dat zoet genot wat wandelen of fietsen? Dan vind je pakken inspiratie op de website van De Kust.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in