Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
vlsm1

Dé 5 culinaire hotspots van Tanguy Serraes

In zijn vrije tijd laat Tanguy Serraes (de man achter de Gentse sneeuwballen) zich graag verrassen door lokale lekkernijen. Hij verklapt je met véél plezier zijn 5 culinaire hotspots in Oost-Vlaanderen. Smakelijke adresjes die je moet proeven!

Larmuseau, waar de Gentse sneeuwbal ontstaat
Al eens een echte Gentse sneeuwbal geproefd? Deze hotspot opgericht door foodie Tanguy Serraes, is het uithangbord van de Gentse sneeuwbal. Het team zet zich met hart en ziel in voor de ambachtelijke zoetigheden van Larmuseau. Wist je dat geen enkele sneeuwbal aan hun aandacht ontsnapt? Iedere frisse lekkernij wordt vakkundig beoordeeld om vervolgens - met de hand - een plekje in de snoepdoos te krijgen. Van vakmanschap gesproken! Oordeel zelf tijdens een bedrijfsbezoek of bestel een doos sneeuwballen via de webshop.

Temmerman, paradijs voor zoetekauwen
Wie binnenwandelt in Temmerman wordt terug naar zijn kindertijd gekatapulteerd. De muren zijn er tot aan de nok gevuld met glazen snoepbokalen. Uitbaatster Anne kent haar assortiment door en door. Aarzel niet om een proevertje te vragen. Ze dompelt je maar al te graag onder in het lekkers dat Gent te bieden heeft: knopkes, muilentrekkers … Tip: probeer de Gentse mulle oftewel het Gentse Muiltje.

Pillows Grand Hotel Reylof, hemels tafelen en overnachten
Bij Reylof zit je goed als je van culinair tafelen en zorgeloos logeren houdt. Wie naar Oost-Vlaanderen trekt om haar culinaire hoogstandjes te ontdekken heeft met één dag namelijk niet genoeg. Tafel uitgebreid in restaurant Lof (moderne Franse keuken) en ontspan vervolgens in een luxueuze kamer of suite. Na een nachtje in dit gerenoveerde klassehotel ben je klaar voor meer ontdekkingen. Je bevindt je op wandelafstand van Gents historische centrum. Maar je kan ook een fiets huren als je eropuit wil trekken.

Noyen, waar je de worst zelf maakt en proeft
Broers Johan en Peter zijn de derde generatie aan het roer van vleeswarenbedrijf Noyen. Hun paradepaardje blijft na al die jaren nog steeds de paardenlookworst. De productie ervan is geen geheim. Wie houdt van een goed stuk vlees en koken is namelijk welkom tijdens een kookworkshop. Geen betere manier om een lokale trots te leren kennen.

OAK, culinair genieten op topniveau
Klein, maar fijn. Zo zou je restaurant OAK in hartje Gent kunnen omschrijven. Chef Marcelo Ballardin (afkomstig uit Brazilië) weet er zijn gasten te verwennen met verrassende combinaties. Geen groot etablissement maar wel een kleinschalige eetgelegenheid waar je persoonlijk in de watten wordt gelegd. Ga jij voor een 3- of een 7-gangenmenu van formaat?

Kies als extra zoet nagerechtje voor een overnachting in de buurt van Gent.

Zoete dromen boek je hier!