Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Ommeland
Alle artikels

Dé 10 landschappen van het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is een regio vol variatie. Je vindt er polders, dichte bossen en uitgestrekte weidelandschappen waar je kilometers ver kan kijken. We zetten de tien mooiste landschappen van het Brugse Ommeland even op een rijtje.

Het Brugse Ommeland is rijk aan historische landschappen. De mens gaf mee vorm aan de natuur zoals we die vandaag kennen. De bundeling van dé tien landschappen van het Brugse Ommeland tonen dit overtuigend aan.

In het Brugse Ommeland vind je vlakke polders, bossen met kastelen, velden met rechte dreven en vochtige meersen. Stuk voor stuk prachtige decors.

Handige fiets- en wandelgids

De landschappen laten zich niet zomaar ontdekken. Je moet de moeite doen om per fiets of te voet dieper het Brugse Ommeland in te trekken. Een handige fiets- en wandelgids neemt je bij de hand met 10 kant-en-klare routes. De vele bezienswaardigheden onderweg worden er uitgebreid beschreven en je krijgt tal van tips voor lekkere adresjes en leuke logies. De locaties waar de foto’s werden genomen, staan aangeduid op de routes zodat ook jij de perfecte selfie of instagramfoto kan maken of gewoon even kan genieten.

Extra toppers

Maak van je verblijf in het Brugse Ommeland gebruik om een aantal toppers te ontdekken. Zo heb je de Damse Vaartwandelroute (12 km) die je van Damme naar Oostkerke brengt langs de waterwegen van de Zwinstreek. In 2018 opende ook het nieuwe wandelnetwerk Velden en Meersen in Assebroek. Een absolute topper voor het hele gezin. Ook het Landschapspark Bulskampveld is een aanrader om je met het hele gezin in onder te dompelen. 

Geniet van je verblijf in het Brugse Ommeland

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in