Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Kaart Westerlo met hotspots
Alle artikels

Dansen en genieten in Westerlo

Iedereen Beroemd trok naar Westerlo om een Wikipedia pagina te vullen over een volksdans die misschien al meer dan 2000 jaar oud is. Maar ook voor wie niet over dansbenen beschikt, is er in de omgeving heel wat te beleven.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 12

Dansen en genieten in Westerlo

Iedereen Beroemd trok naar Westerlo om een Wikipedia pagina te vullen over een volksdans die misschien al meer dan 2000 jaar oud is. Maar ook voor wie niet over dansbenen beschikt, is er in de omgeving heel wat te beleven.

Ontdek in de buurt

Leonardo da Vinci in de abdij

Een bezoek aan de abdij van Tongerlo (1) is een echte aanrader van wie houdt van cultuur en geschiedenis. Je kan er in alle rust rondwandelen tussen de oude gebouwen en de permanente tentoonstelling bezoeken. Op aanvraag worden er ook rondleidingen georganiseerd. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in het Da Vinci-museum. Daar kan je de oudste replica van het meesterwerk Het Laatste Avondmaal bewonderen.

Eindeloos wandelen in de Merode

De knooppunten van het wandelnetwerk de Merode (2) vormen de basis voor maar liefst vier heerlijke themawandelingen. Je wandelt er langs de vroegere landerijen en kastelen van de familie de Merode. Westerlo is een groene gemeente. In de natuurgebieden Beeltjens en Kwarekken (3) wandel je door verschillende biotopen en geniet je van afwisselende landschappen.

Elektrisch cruisen en malen op windenergie

Moeiteloos en milieuvriendelijk cruisen door de streek, het kan. Aan de voormalige stoomzagerij in Laakdal kan je je eigen eTuktuk huren (4). Daarmee kan je met z’n vijven via twee uitgestippelde routes op verkenning door deze prachtige omgeving. Stop zeker eens aan de Beddermolen (5). Deze gerestaureerde windmolen is na 50 jaar immers weer in gebruik genomen.

Overnachten in de buurt

Hotel Geerts (6) is een charmant en luxueus familiehotel in het centrum van Westerlo. Bij B&B Zinnen en Minnen (7) overnacht je vlakbij het bosrijke domein de Merode. Rustig ontspannen kan ook bij De Parel (8) vlak bij de vele fiets- en wandelroutes. Een grote tuin met boerderijdieren is maar één van de troeven van B&B Welcome Home (9). In B&B De ZIL (10) word je ’s morgens gewekt door het geluid van de vogels of de geur van een heerlijk ontbijt met streekproducten.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in