Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Damse Vaart in de winter

Damme betovert tijdens de wintermaanden

In Damme zet je de tijd even stil. Het pittoreske en historische stadje charmeert ook tijdens de wintermaanden. Gezellig eten in één van de vele restaurants, nieuwsgierig snuffelen in de boekhandels van het boekendorp of genieten van een van de vele winteractiviteiten die de gemeente een warme gloed geven. Bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel tovert een prachtig winterdecor tevoorschijn in Damme.

Elk seizoen opnieuw weet Damme verrassend uit te pakken. In het voorjaar opende de gloednieuwe Damse Vaart wandelroute, een prachtige 12 kilometer lange wandeling in de polders rond Damme en Oostkerke. Afgelopen zomer viel Damme vooral in de smaak bij gezinnen met de familiezoektocht ‘Word een Uilenspiegel en vind de drie’. Je kan nog steeds op zoek naar de schat.

Absolute blikvangers

In de winter kan je in Damme rekenen op een leuke sfeer, heel veel gezelligheid en een unieke natuurbeleving. Winter in Damme is feeëriek, betoverend en zit vol beleving.
De internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel gebruikt het 15e -eeuwse stadhuis van Damme en de Onze-Lieve-Vrouwekerk als reuzegroot canvas voor een prachtig en winters bloemendecor. Samen met ‘Damme baadt in het licht’, een monumentale verlichting op monumenten en herenhuizen in het centrum vormt het bloemendecor 21 december tot 6 januari de absolute blikvanger van Winter in Damme.

Winterwandelingen

Ook deze winter worden er terug winterwandelingen georganiseerd in Damme. Ontdek het winterse landschap en zijn vele gevleugelde bewoners.

De grootste ijsbaan van het land

In Nederland heb je de Elfstedenkoorts als het ijs op de Friese wateren alsmaar dikker wordt. In eigen land kijkt iedereen reikhalzend uit naar de groene vlag op de Damse Vaart. Als het ijs op de volledige Damse Vaart tussen Brugge en Sluis 12 centimeter dik is, dan mag er geschaatst worden op de grootste natuurijsbaan van het land. Duimen dat het dit jaar lukt!

Huiskamerconcerten

Wie houdt van intieme concerten, moet elke tweede zondag van de maand tussen oktober en april zeker naar het stadhuis van Damme afzakken. De huiskamerconcerten hebben er ondertussen een mooie reputatie opgebouwd bij muziekliefhebbers.

Een weekendje Damme is logeren midden de unieke natuur van de Zwinregio.

Logies in en rondom Damme