Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Mechelen met het gezin
Alle artikels

Citytrippen op gezinsmaat in Mechelen

Een citytrip met de kinderen? Zoek het niet te ver, Mechelen is je ideale bestemming! Laat de stad je verrassen met deze tien bezoektips, en vergeet zeker je gratis rugzakje vol leuke gadgets niet te halen aan de balie van Visit Mechelen.

1. Op grote hoogte

Beklim de Sint-Romboutstoren. In elke torenkalmer wacht je een ontdekking en helemaal boven trakteert de skywalk je op een spectaculair uitzicht.

2. Het Bourgondische Mechelen

Stap als een Bourgondische edelman of -vrouw de 16de eeuw in, in het Museum Hof van Busleyden. Een nieuw gezinsparcours toont je de weg. 

3. Mechelen stuurt je stappen

Volg je kinderen op de beestige ontdekkingstocht ‘Van Arend tot Zwaluw’ of kies voor avontuur met de stadswandeling ‘Met Natte Voeten’

4. Het verhaal van Simon

Trek op expeditie door Kazerne Dossin op zoek naar verborgen kistjes. Ze vertellen je stap voor stap het bijzondere verhaal van Simon Gronowski. Een spannende en leerrijke tocht door een duister oorlogsverleden.

5. Spelprikkels

Dwaal door het labyrint aan de Sint-Katelijnekerk, en beklim de XXL-pop aan de Sint-Romboutstoren. Vind jij alle vijf spelinstallaties in de binnenstad? Bij Visit Mechelen ligt je plannetje klaar.

6. Het speelgoed van toen

Benieuwd naar met welk speelgoed je ouders of grootouders speelden? Of waarmee de kinderen spelen aan de andere kant van de wereld? Het Speelgoedmuseum heeft de grootste speelgoedcollectie van Europa!

7. Haal de wetenschapper in je naar boven

Al eens geslapen op een spijkerbed? Gefietst over een kabel vijf meter boven de grond? Probeer het in Technopolis, een cool doe-centrum waar honderden testjes je de wetenschap achter de dingen verklappen.

8. Naar Planckendael

Laat je vertederen door de babyolifantjes, sta oog in oog met de giraffen, lach met de fratsen van de bonobo’s en beklim het bomenparcours. Dierenpark Planckendael is géén gewone dierentuin, maar een echt dierenpark met groen en toffe speeltuinen.

9. De vrijheid van het Vrijbroekpark

50 ha, dat is plaats genoeg om te ravotten in het groen van het Vrijbroekpark aan de rand van de stad. Zwieren en klimmen op de avontuurlijke speeltuin en nagenieten in de gezellige taverne.

10. Vanop de Dijle

Tussen de paas- en herfstvakantie kan je Mechelen verkennen vanop het water met een boottochtje op de Dijle, of volg het Dijlepad over het water. Een verrassend perspectief.

Nog een tip: maak er een weekendje weg van. Je vindt de tofste, gezinsvriendelijke hotels en restaurants in Mechelen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in