Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Citytrippen in Ieper

Citytrippen in Ieper

Gefascineerd door de Eerste Wereldoorlog? Dan kan Ieper niet ontbreken op je bucketlist. Het spreekt zich voor zich dat Ieper, honderd jaar na datum, zoveel meer is dan een oorlogssouvenir. De grootste stad van de Westhoek is ideaal voor een verrassende citytrip. Ontdekken en genieten!

Woelige oorlogsverleden

Wanneer je in Ieper bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Flanders Fields Museum. Video’s, geluiden en zelfs geuren dompelen je volledig onder in het verhaal van WO I. Halfweg je bezoek kan je de belforttoren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. De Menenpoort kan beschouwd worden als het algemene symbool van de Eerste Wereldoorlog. Elke dag stipt om 20u hoor je er de “Last Post”. Dan vallen alle activiteiten stil om de gesneuvelde soldaten te herdenken. 

Wandel- en fietsplezie(pe)r

In de Vredesfietsroute, zo’n 45 km lang, verken je op de fiets de relicten van de Eerste Wereldoorlog. Een absolute topper! Begin je spontaan te zuchten als je ’45 km’ leest? Dan is ‘crossen door de bossen met Jaek en Nink’ meer iets voor jou. Tijdens de route fiets je langs heel wat monumenten en landschapssites. Even ontspannen tussendoor? Dat doe je in provinciedomein De Palingbeek, waar je ook de Project- en Volkssterrenwacht AstroLAB Iris vindt. Erg leuk voor de kinderen om iets bij te leren over zonnewijzers, sterrenkaarten en telescopen. Er zijn ook tal van prachtige wandelroutes in en rond Ieper die zeker de moeite waard zijn.

Een hongertje?

Ook culinair verrast Ieper. Lekker lunchen doe je bij Pacific Eiland, gelegen op het water. Het restaurant is alleen bereikbaar via een idyllisch brugje. Rust én lekker eten, wat wil een mens nog meer? Zin in een koffietje tussendoor? Bij Mimi’s serveren ze slow coffee in een gezellige luxehuiskamersfeer. Waar ze echt bekend om staan, zijn hun heerlijke verwenbordjes met huisgemaakte lekkernijen. Voor een chique diner moet je bij Hostellerie St. Nicolas zijn. In dit tweesterrenrestaurant val je van de ene in de andere verbazing. 

Krijg je niet genoeg van de Westhoek?

Logies in en rond Ieper