Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Foto van David Maenhout
Alle artikels

Chocolatier gidst je door West-Vlaanderen

Chocolatier David Maenhout verlaat zijn vaste stek (Knokke) maar al te graag wanneer het voor culinaire ontdekkingen is. Ambachtelijke koffie, streekbier … Hij brengt je tot bij zijn favoriete West-Vlaamse lekkernijen!

Chocolatier M, chocolade met speculaas of soja

Geen combinatie te zot voor David en Isabelle Maenhout. Bij Chocolatier M in Knokke val je van de ene in de andere verbazing. Want waarom geen chocolade met Japanse sojasaus en praliné van geroosterde sesamzaadjes proeven? Zij weten smaken als geen anderen in balans te houden.

Brazila, twee generaties koffiekennis

Wie halthoudt bij Brazila (Knokke of Brugge) mag niet alleen rekenen op straffe West-Vlaamse koffie maar ook op een gezellige babbel. Want koffiebrander Paul Vandille deelt zijn liefde voor koffie met iedereen die dat wil. Spot je rook in de winkel? Geen nood, dat is de bedoeling. Gegarandeerd, goede smaak!

Siphon Brewing, bier dat proeft naar de streek

Microbrouwerij Siphon Brewing ligt op de kruising van 3 waterlopen: de Damse Vaart, het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal. Jan, Franklin en Breandán brouwen er hun vaste bieren zoals Blinker en Cassandra. Maar creëren ook seizoensgebonden bieren die je uitsluitend bij hen in Damme vindt.

B&B Riche Terre, gezelligheid en gastronomie

Uitbaters Marc en Leen van B&B Riche Terre staan erop hun gasten te verwennen met lokale producten (bv. Damse Mokke). Maar ze duiken ook zelf in de keuken om hun logees culinair te verrassen. Een versgebakken taart is er dagelijkse kost.

Markt XI, eerlijke en verfrissende keuken

Benny Van Torre - chef bij Markt XI in De Haan - weet eenvoudige ingrediënten om te toveren tot verfrissende gerechten. Zijn borden zijn als het ware kleine schilderijen. Raad jij alle gebruikte producten tijdens je etentje?

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in