Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Foto van David Maenhout

Chocolatier gidst je door West-Vlaanderen

Chocolatier David Maenhout verlaat zijn vaste stek (Knokke) maar al te graag wanneer het voor culinaire ontdekkingen is. Ambachtelijke koffie, streekbier … Hij brengt je tot bij zijn favoriete West-Vlaamse lekkernijen!

Chocolatier M, chocolade met speculaas of soja
Geen combinatie te zot voor David en Isabelle Maenhout. Bij Chocolatier M in Knokke val je van de ene in de andere verbazing. Want waarom geen chocolade met Japanse sojasaus en praliné van geroosterde sesamzaadjes proeven? Zij weten smaken als geen anderen in balans te houden.

Brazila, twee generaties koffiekennis
Wie halthoudt bij Brazila (Knokke of Brugge) mag niet alleen rekenen op straffe West-Vlaamse koffie maar ook op een gezellige babbel. Want koffiebrander Paul Vandille deelt zijn liefde voor koffie met iedereen die dat wil. Spot je rook in de winkel? Geen nood, dat is de bedoeling. Gegarandeerd, goede smaak!

Siphon Brewing, bier dat proeft naar de streek
Microbrouwerij Siphon Brewing ligt op de kruising van 3 waterlopen: de Damse Vaart, het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal. Jan, Franklin en Breandán brouwen er hun vaste bieren zoals Blinker en Cassandra. Maar creëren ook seizoensgebonden bieren die je uitsluitend bij hen in Damme vindt.

B&B Riche Terre, gezelligheid en gastronomie
Uitbaters Marc en Leen van B&B Riche Terre staan erop hun gasten te verwennen met lokale producten (bv. Damse Mokke). Maar ze duiken ook zelf in de keuken om hun logees culinair te verrassen. Een versgebakken taart is er dagelijkse kost.

Markt XI, eerlijke en verfrissende keuken
Benny Van Torre - chef bij Markt XI in De Haan - weet eenvoudige ingrediënten om te toveren tot verfrissende gerechten. Zijn borden zijn als het ware kleine schilderijen. Raad jij alle gebruikte producten tijdens je etentje?