C’est chique! Luxueus logeren en jezelf verwennen

Vlaanderen Vakantieland 09 juli 2020

Soms moet een mens zich eens goed in de watten laten leggen. Met deze tips voor een onvergetelijk gastronomisch diner, wijndegustatie of deugddoende massage kan dat alvast niet mislukken. Koppel er meteen een overnachting aan en ga voor de ultieme verwennerij!

1. Gastronomisch dineren

Je voetjes onder tafel en daarna meteen heerlijk wegdromen: niets is zaliger dan een hotel of b&b waar je ook gastronomisch kan dineren. Neem nu Vivendum in Dilsen-Stokkem: dit toprestaurant werd voor zijn pure keuken bekroond met een Michelinster. Gault-Millau deed er nog een erkenning als mooiste terras van Vlaanderen bovenop - Vivendum ligt aan de oever van de oude Maas. In de familiale b&b kom je ‘s nachts helemaal tot rust.

Hop, naar Poperinge! Want ook aan de andere kant van ‘t land kan je lekker dineren. Restaurant Pegasus schotelt je gerechten van topkwaliteit voor. Wat dacht je van een ceviche van lijngevangen zeebaars? Of sot-l'y-laisse van hoevekip? Na je diner kan je zalig wegzakken in de luxueuze bedden van Hotel Recour.

Meer gastronomische tips? Check dan dit artikel over all-in arrangementen

2. Wijn proeven

Om te logeren in een wijnkasteel hoef je heus niet naar Frankrijk. Het kan ook in Domein Marsnil in het pittoreske Limburgse dorpje Batsheers. Je kan er logeren én heerlijk dineren in de knappe vierkantshoeve (negen kamers) of de vakantiewoning (vier kamers én een zwemvijver). Degusteer de lokale wijnen en laat je rondleiden door de wijngaard met liefst 1400 stokken Chardonnay, 800 stokken Pinot Noir en - voor de kenners - telkens 150 stokken Riesling, Gewurztraminer en Auxerrois.

Domein Marsnil ©Toerisme Limburg

In Voeren ligt Pietershof Wijndomein. Op korte afstand van dit landhuis verbouwt de familie Akkermans de gerenommeerde Pietershof wijnen. Als gast kan je dan ook een wijnproeverij inclusief een rondleiding door de moderne wijnkelders boeken.

Liever keuze uit 550 verschillende wijnen? Daarvoor moet je zijn bij hotel en restaurant De Watermolen in Kasterlee. Daar serveert sommelier Toon uitzonderlijke wijnen per glas, die u achteraf ook kan inkopen.

3. Laat je masseren

Buikje vol? Of spieren stram na een stevige fiets- of wandeltocht? Gun jezelf dan een welverdiende massage. Bij de kleinschalige b&b Chillann in Denderleeuw met unieke ligging aan de oever van de Dender heb je heel wat keuze: een anti-stress, hotstone of Chinese hoofd-, nek- en rugmassage, bijvoorbeeld. Je keert huiswaarts als herboren!

©Chillann Denderleeuw

De romantische b&b Lavendine Pure in Genk is één wellnessparadijs. Je geniet er van een privé sauna en bubbelbad, maar kan er ook terecht voor ontspanningsmassages met etherische oliën, uitgevoerd door eigenares en energetisch therapeute Tine Nijs. Pluspunt: in de ruime landelijke tuin is er ecologische zwemvijver!

In de Haspengouwse fruitstreek ligt Hotel Pracha. Mooie wandel- en fietsroutes zijn er te over in Borgloon. In dit hotel wacht jou na de inspanning de ontspanning, met een binnenzwembad, sauna en Turks stoombad. De ultieme relaxatie bereik je na een van de tientallen massages die je er kan boeken. Of je nu houdt van aromatherapie, scrub, klankschalen, bamboestokken, honing of Japanse drukpuntmassage: je verlaat Hotel Pracha gegarandeerd volledig zen.

Op zoek naar tips en inspiratie?

In onze nieuwsbrief (per mail) lees je gratis toffe tips, verrassend advies en eindeloze inspiratie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief