Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
The Cabin in the Woods: boslogies voor stiltezoekers
Alle artikels

The Cabin in the Woods: boslogies voor stiltezoekers

Iedereen die ooit in de natuur heeft geslapen, weet hoe fris je wakker wordt. Gezonde lucht, outdoor activiteiten en minder kunstlicht bevorderen immers de (nacht)rust. Door het gebrek aan externe prikkels heb je nu alle tijd om rustig de banden aan te halen met je reisgezelschap.

Nergens rustiger dan hoog in een boom

Dát is het uitgangspunt bij Treelodge, een boomhuttendorp in de echt wel stille Kempen. Wat verderop ligt een ven voor waterpret, maar je kan er evengoed mountainbiken of kajakken op de Kleine Nete, van Retie naar Kasterlee. Kies zelf hoe basic of luxe je verblijf wordt. Leuk: je kan er slapen in een hangmat onder de sterrenhemel.

Digital detox, no wifi

In Hoeselt, op de grens van een beboste helling en de glooiende Haspengouwse weilanden staat Loof: een vakantiehuis bedoeld om te onthaasten, zonder social media of tv-bingen. Het houten huis op palen biedt toegang tot de vele wandel- en fietsroutes van de Haspengouwse fruitstreek.

Blij weerzien na de lockdown

Eventjes de exclusieve aandacht voor je familie of vrienden, het kan in Twinstone Lodge, een luxe vakantiewoning voor groepen tot 28 personen (op te splitsen in een module voor 12 en een voor 16 personen). Het domein, Kattevennen in Genk, geeft toegang tot het Nationaal Park Hoge Kempen en ligt ideaal voor natuurwandelingen of het afwerken van het fietsroutenetwerk.

Een heet bad met zicht op bos.

In het hart van de groene natuur van Vlaams-Brabant word je verrast door een gezellige houten chalet. Toevluchtsoord The Forest is comfy en ecologisch verantwoord ingericht voor twee personen. Goed voor: wakker worden van zingende vogels, een aperitiefje op het terras bij de vijver of een goed boek bij de kachel.

Scandinavisch onthaasten

Vergis je niet: Dammhus ligt, met z’n nordic design en groene domein van bijna twee hectare, gewoon in het Antwerpse Ravels. De chalet in Scandinavische stijl is goed voor 8 tot 10 personen en sauna of hot tub zíj́n een optie! Wordt het domein je toch te klein, dan kan je eindeloze wandelingen en fietstochten maken door de Kempense natuur.

Ecoglamping in de Westhoek

In Westouter, terwijl je verdwaalt door het glooiende landschap van de Westhoek, kom je voorbij Glamping Ecochique. De tenten, met boxspring, koffiemachine, minibar, flatscreen én adembenemend zicht op het Heuvelland, staan verspreid over het terrein. Vind rust en ruimte op je eigen terras of plof neer op een ligstoel bij de biopool/zwemvijver. Plus: bovenop de wandel- en fietsroutes, kan je in de buurt ook enkele wijndomeinen ontdekken.

Battery low, currently charging

Nog geen drie kilometer verderop, achter de meer conventionele vakantiewoning De Douvevallei, staan twee slaappods te lonken, in een ruime zuid-gerichte tuin met speelweide en boomgaard. Daar bovenop komen nog een houtgestookte barrelsauna en een stilteruimte, omdat je nooit relaxt genoeg kan zijn. De allerlaatste spanning speel je kwijt in de natuurlijke zwemvijver met zicht op het natuurgebied De Douvevallei. Nog een plus: de ligging tussen de heuvels, vlakbij diverse wandel-, fiets- en ruiterpaden

Tiny houses zonder grenzen

Last but not least: de Slow Cabins®. De kleine, volledig zelfvoorzienende ecologische hutjes staan telkens op een andere plaats in the middle of nowhere. Pas twee weken voor vertrek kom je de geheime locatie te weten, altijd om meer dan twee uur rijden en weg van de prikkels van een grootstad. Door de grote glasramen of op het terras met houtbarbecue/vuurpot geniet je van de natuur in haar volle glorie. Je bed is gedekt met ecologisch linnen, er is een houtkachel en eco-douche en -toilet.

Beeld: © Westtoer

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in