Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Budgetvriendelijk op reis: iedereen verdient vakantie
Alle artikels

Budgetvriendelijk op reis: iedereen verdient vakantie

Vlaanderen Vakantieland is er voor iedereen - ook voor wie een beperkt budget heeft. Wist je dat er in Vlaanderen heel veel initiatieven bestaan om mensen die om allerlei redenen niet op reis kunnen gaan toch hun vakantie te gunnen? Met het platform Iedereen Verdient Vakantie wil Toerisme Vlaanderen iedereen de kans geven om van een vakantie in eigen land te proeven. Want daar hebben we allemaal recht op!

Wat is het?

Bij Iedereen Verdient Vakantie kunnen mensen met een laag inkomen terecht voor betaalbare vakanties of daguitstappen, alleen of in groep. Het is een uniek en bijzonder netwerk van toeristische aanbieders en sociale organisaties die een korting voorzien voor mensen met een beperkt budget. Van ezels knuffelen op een ezelboerderij in Poperinge of een kajakvaart in de Kempen tot een bezoek aan het Atomium of het Fotomuseum Antwerpen: er zit vast wel iets tussen dat helemaal jouw ding is. Wil je graag een paar dagen op vakantie? Dan kan je in het aanbod van vakantieverblijven zoeken naar een toffe overnachtingsplek. Je kan kiezen voor een hotel of b&b, maar ook voor een volledige vakantiewoning, een camping of een bungalow in een vakantiepark.

Het volledige aanbod aan uitstappen, vakantieverblijven en georganiseerde vakanties kan je hier bekijken. Op de website vind je ook tips om goedkoper te reizen met de trein of de bus, of een lijstje van sociale restaurants in Vlaanderen en Brussel waar je lekker én goedkoop kan eten.

FoMu, Antwerp (c) Antwerpen Toerisme en Congres

Waarom? Daarom!

Bij Iedereen Verdient Vakantie geloven ze in de positieve effecten van vakantie en willen ze dat iedereen die kan ervaren. Want wie er af en toe eens tussenuit kan, voelt zich beter in zijn vel én kijkt ook positiever naar de samenleving.

Voor wie?

Heb je een laag inkomen, een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit, ben je in schuldbemiddeling of heb je het kansentarief met de UiTPAS, dan kun je van een korting genieten om op daguitstap of vakantie te gaan. Ben je niet zeker of je in aanmerking komt? Doe dan de budgetcheck.

Waar kan je terecht?

Een uitstap of vakantie boeken kan via een Rap op Stapkantoor: dit zijn laagdrempelige reisbemiddelingskantoren voor mensen met een beperkt budget. Zoek hier een Rap op Stap kantoor in jouw buurt. Je kan ook terecht bij de sociale partnerorganisaties (een OCMW, CAW, vzw,…) van Iedereen Verdient Vakantie. Ben je niet zeker of jouw sociale organisatie aangesloten is, neem dan hier contact op met Iedereen Verdient Vakantie of bel gratis naar 1700. Heb je geen Rap op Stapkantoor in je buurt of ben je niet aangesloten bij een sociale organisatie, kan je ook een aanvraag doen via een vakantiebemiddelaar.

3 x op uitstap

Al eens een Palestijnse hartige pannenkoek met kikkererwten gegeten? In sociaal restaurant Eetcafé Toreke in Gent staat dat wel eens op het menu. Hier vind je nog meer tips om budgetvriendelijk te eten en te overnachten in Gent, én tal van gratis dingen die je in de stad kan doen.

Duik in de serres van de Plantentuin van Meise en ontdek een van de grootste plantencollecties ter wereld. Of bezoek het vernieuwde Afrikamuseum in de bossen van Tervuren. Nog meer musea en plekken in Vlaams-Brabant waar verlaagde tarieven gelden voor bezoekers met een klein budget vind je hier.

(c) Plantentuin Meise

Ook in Oost-Vlaanderen kan je gratis en betaalbare daguitstappen maken. Naar recreatiedomein De Brielmeersen bijvoorbeeld, waar je eindeloos kan wandelen door het bos en langs de vijvers, minigolf kan spelen, ravotten op de speeltuin,… Een paar kilometer verder kan je prijsvriendelijk overnachten in De Ceder, een vakantieverblijf met verwarmd binnenzwembad waar iedereen welkom is.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in