Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
puur gent
Alle artikels

Bierwandeling in het historische hart van Gent

De hoofdstad van Oost-Vlaanderen mag je gerust een bierstad noemen. In het centrum bevinden zich meer dan driehonderd cafés en één brouwerij. Het is dan ook de ideale insteek voor een gezellige wandeling langs verrassende topadresjes met een uitgelezen bierkaart.

De Biergids Oost-Vlaanderen bevat 110 pagina’s vol praktische informatie. Je vindt er een aantal fietsroutes, maar ook een wandelroute in Gent.

De wandeling start op de Vrijdagmarkt die omringd wordt door een aantal bekende streekbiercafés, zoals café Dulle Griet met 400 bieren op de kaart. Via de Serpentstraat en de Werregarenstraat – beter bekend als het graffitistraatje – kom je op de Groentenmarkt. In het Groot Vleeshuis vind je tal van Oost-Vlaamse streekproducten en – bieren in een 15de -eeuws decor. 

Zicht op Gras- en Korenlei

Op het Sint-Veerleplein ligt het infokantoor van de Arteveldestad in de Oude Vismijn. Aan de andere kant staat het indrukwekkende Gravensteen, een middeleeuws kasteel gebouwd in opdracht van de graaf van Vlaanderen.

Op de brug aan de Hooiaard krijg je een mooi uitzicht op de Gras- en Korenlei, de favoriete hangplek voor jong en oud op zonnige zomeravonden. Vlakbij bevindt zich in de Jan Breydelstraat Naturell, een toprestaurant met bieradvies van de sommelier.

Bij de buren, Proof, shop & tasting, vind je een fijne, wisselende selectie van Oost-Vlaamse bieren, zoals Vicaris, Tripel-Geuze, 13 en L’Arogante.

Duik in de studentenbuurt

Op de Sint-Michielsbrug worden de meeste selfies genomen. De drie torens van Gent staan er mooi in een rij. Wandel verder via de Predikherenlei en ga linksaf via de Ajuinlei. Op zondag wordt hier een boekenmarkt georganiseerd.

De Nederkouter bruist, met onder andere Würst van Jeroen Meus. Stap zuidwaarts naar de studentenbuurt rond het Sint-Pietersplein. De 7de -eeuwse Sint-Pietersabdij heeft een gezellige tuin. Bar Jan Cremer op het Kramersplein heeft niet alleen bagels, maar ook regionale biertjes als Valeir en Gruut op het menu staan.

Langs de Muinkschelde

Vlak voor de brug over de Muinkschelde ligt een beetje verborgen De Geus van Gent, een topadres en dat niet alleen omwille van het zonnig terras. Net over de brug vind je rechts café De Planck, een gezellig ingericht schip met meer dan 200 bieren op de kaart.

Wandel verder via de Muinkschelde naar de Lammerstraat. De nieuwe Gentse bibliotheek, De Krook, is een mijlpaal in het stadsvernieuwingsproject. Stap hier zeker eens binnen.

Hipste buurt van Gent

Ook in de Vooruit hebben ze een uitgelezen bierkaart. Een Gentse krant riep de wijk rond de Vooruit uit tot hipste buurt van Gent. Op het terras van café Marimain naast de Minardschouwburg geniet je van verschillende Oost-Vlaamse brouwsels. Wie graag aan beerpairing doet, moet bij Yuzu, een exclusieve pralinier, langsgaan. Pralines zijn ideaal te combineren met donkere, aromatische bieren.

Bezoek aan een brouwerij

Via de Kortedagsteeg en de Gouvernementstraat met hun talloze kledingwinkels kom je op een gezellig pleintje op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Reep. De Bisdomkaai is een nieuw rustpunt in de stad waar de verbinding tussen de Schelde en de Muinkschelde werd hersteld.

Ook op het Sint-Jacobs vind je een aantal topadressen, zoals café Afsnis waar je bieren van Hedonis vindt of de Trollekelder  waar velen al toffe avonden hebben beleefd.

Aan de rand van het Baudelopark bevindt zich stadsbrouwerij Gruut. Groepen vanaf acht personen kunnen de brouwerij mits reservatie bezoeken.

Nog een stukje verder, aan de Oude Dokken, vind je Dok Brewing Company: een microbrouwerij met eigen café met maar liefst 30 biertaps. 

Nog even doorzakken

Het Patershol is een oude volkswijk met een netwerk aan kleine straatjes. Met zijn tientallen restaurants is het een waar culinair paradijs. Via de Lange Steenstraat, de Sint-Margrietstraat en de Academiestraat kom je aan de pittoreske Lieve. Om de hoek in de Molenaarstraat vind je ’t Floere Foefke, een bruin café met een stevige doorzakreputatie. Het opent pas om 19 uur. Ideaal om na te kaarten. Anders is de Brouwbar nog een leuke optie.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in