Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Loppem
Alle artikels

Bezoek aan het Kasteel van Loppem

De kastelen in de groene rand rond Brugge zijn vaak lusthoven die de adel of rijke burgerij in de 19e eeuw liet optrekken. Het Kasteel van Loppem is een van die ‘optrekjes’. Het is trouwens het enige Belgische kasteel waarvan zowel de binnen- als de buitenkant nog steeds in originele staat is.

Dit kasteel speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van ons vaderland. In 1918 vormde koning Albert I in het kasteel van Loppem de eerste naoorlogse regering. In het kasteel werd beslist het enkelvoudig algemeen stemrecht voor mannen in te voeren, vooruitstrevend in die tijd. Het kasteel herbergt trouwens ook een indrukwekkende kunstcollectie van de vroege middeleeuwen tot begin 20ste eeuw. Een prachtig kasteel dat zeker een bezoekje waard is.

Verdwalen in het doolhof van het kasteel van Loppem

Rond het kasteel ligt een prachtig Engels park. Gezinnen met kinderen beleven ongetwijfeld de tijd van hun leven in de 19e eeuwse groene doolhof. In de schaduw van het kasteel bevindt zich een gezellige brasserie.

Adres: Steenbrugsestraat 26, Loppem (Zedelgem)

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in