Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Velodroom

Ben jij een Velodromer? Haal je fiets van stal en rep je naar Scheldeland

Nergens snuif je de Vlaamse wielercultuur zo diep op als in De Velodroom in Boom. Snuister door de ongeziene wielercollectie vol unieke truitjes met een verhaal, fietsen van de grootste renners en veel meer. Doe inspiratie op voor een stevige fietstocht door Scheldeland en geniet na in het wielercafé.

Blikvanger van De Velodroom is de indrukwekkende wielercollectie van Rumstenaar Paul Van Bommel. Een ode aan onze Vlaamse wielercultuur, van de fiets van Niels Albert tot de gele trui van Lucien Van Impe.
In de kelderverdieping ontdek je het mysterieuze verhaal van de Boomse velodroombouwers. Ze bouwden onder meer de wielerpistes in Gent – ‘t Kuipke – en het Sportpaleis in Deurne.

Langs kleiputten en steenbakkersovens
Van al deze wielerverhalen krijg je zin om zelf de streek met de fiets te verkennen. Ook daarvoor zit je in De Velodroom goed. Je wordt op pad gestuurd met de talloze fiets- en wandeltips om de Rupelstreek, met een decor van kleiputten en steenbakkerijrelicten, verder te ontdekken.
Neem een kijkje op deze Facebookpagina voor nieuwtjes over De Velodroom én handige fietstips.

Onze wielertips?
Volg de baksteenroute (39 km) langs de toppers van de Rupelstreek. Of haal de Fietskaart Scheldeland en stippel zelf je tocht uit zo ver je wilt langs het fietsknooppuntennetwerk. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en het Drierivierenpunt zijn bijzondere haltes. Stoot je op een rivier? Neem dan één van de gratis veerdiensten waarvan er twaalf te vinden zijn over de Schelde, Durme en Rupel.

Gun jezelf wat en rust uit in een ontspannende omgeving.

Logies in Rumst