Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Beaufort

Beaufort2018 brengt monumentale kunst aan de Kust

De Triënnale voor hedendaagse kunst, beter bekend als Beaufort, is aan zijn zesde editie toe. Tot en met 30 september sieren negentien nieuwe monumentale werken de kustlijn van De Panne tot Knokke-Heist. Een bezoek aan Beaufort2018 is volledig gratis.

De nieuwe beelden komen bovenop het al fameuze beeldenpark aan zee dankzij de vijf voorgaande edities.

Bezoek met de Kusttram

De nieuwe editie van Beaufort2018 wordt er één voor de geschiedenisboeken. Je kan de openluchttentoonstelling op eigen houtje bezoeken of een rondleiding reserveren. De vaak monumentale werken staan strategisch opgesteld. Wie bijvoorbeeld met de trein naar zee komt, kan met de Kusttram de 67 kilometer lange kuststrook aandoen. Een rit met de tram is alleen al interessant om de onderlinge verschillen tussen de tien kustgemeenten te ontdekken.

Te voet of met de fiets

Een andere manier om Beaufort2018 te bezoeken, is via de Kustfietsroute. De knooppunten brengen je zo naar de verschillende kunstwerken. Je maakt je route zo lang als je zelf wil.

Nog een mogelijkheid is te voet. Dankzij de Kustwandelroute ervaar je de Kust van De Panne tot in Knokke-Heist of omgekeerd heel intens.

Hoe je Beaufort2018 ook bezoekt, vergeet niet om ook te genieten van een lekker ijsje of een overheerlijke wafel.

Tweedaagse Beaufort

De Kust is 67 kilometer lang. Alle achttien kunstwerken in één dag aandoen, vraagt een heuse inspanning. Waarom het bezoek niet over twee dagen spreiden? ’s Avonds kan je je culinair laten verwennen door een chef van het Lekkere Westen. De chefs werken vooral met streekproducten wat zich aan De Kust meteen vertaalt in overheerlijke visgerechten en andere bereidingen.

Blijf een nachtje slapen aan de kust

Verblijf een nachtje op de zeedijk in Hotel Les Mouettes in De Haan, of kies voor vakantieclub Vayamundo in Oostende: daar valt altijd iets te beleven voor jong én oud!

Logeren met zicht op zee?

Boek nu je verblijf
beaufortkoksijde