Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Bali of Zolder?

Bali of Zolder?

Droom je van zonsondergang boven een helderblauw meer, kleurrijke waterlelies en groene heuvels? Dat kan gewoon bij ons in Zolder! Je hoeft geen volledige dag richting Bali te vliegen. Het adembenemend uitzicht over De Wijers voelt al snel als een verre vakantie.

Fietsen terug naar de mijnen

Fietsen langs 1001 vijvers? Daarvoor moet je in het waterlandschap van De Wijers zijn. Volg de groene fietslus van 30 km die ook door Heusden-Zolder kronkelt, ook wel gekend als route Het Rijke Verleden. Trap langs het water, het riet, bossen, kastelen en de restanten van het mijnverleden. De fietsroute In Mijnentijd is ook een aanrader. Daar fiets je langs de mijnsites van Beringen, Houthalen en Heusden-Zolder waar begroeide mijnterrils en ranke schachtbokken stille getuigen zijn van het Limburgse mijnverleden. Lekker uitrusten na al dat gefiets? Midden in het weelderige bos van Vogelsanck logeer je bij hostellerie Soete-Wey in Zolder.

Kom tot rust in de wellness of smul van een driegangenmenu met uitzicht op het park. Een culinair hoogstandje!

Zuiderse wandelingen in Zolder

De Mijnarchitectuurwandeling loodst je langs de belangrijkste  gebouwen op de mijnsite en door de ‘cité’ met haar verschillende bouwstijlen. Laat je onderweg verrassen door de zuiderse lekkernijen die de eethuizen en cafeetjes in de Koolmijnlaan van Heusden serveren. Al wandelend door de straten kan je de kleurrijke outfits voor traditionele Turkse feesten bewonderen in typische handelszaken. De Terril- en tuinwijkwandeling is ook een topper. Die voert je langs een prachtig uitzicht op 155 m hoogte waar je over de lieflijke tuinwijken met zuiderse uitstraling tuurt. Na deze stevige tocht krijg je ongetwijfeld honger. De gezellige Italiaanse dorpstavernes schotelen je een heerlijk diner voor. Buon appetito!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

 

Ontdek hier tal van logeeradresjes

Logies in en rond Zolder