Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
De Loire of de Leie?
Alle artikels

Als God in Frankrijk

Met z’n tweetjes wandelen langs een kabbelende rivier, sprookjesachtig kasteel en impressionante dreven? Daarvoor hoef je niet op bezoek bij onze zuiderburen. In de Leiestreek word je met verstomming geslagen door het schilderachtige kasteel Ooidonk en zijn dromerige omgeving.

Kastelen vol kunst

Het kasteel Ooidonk is een prachtig staaltje Spaans-Vlaamse bouwkunst uit de 16de eeuw. Dit bouwwerk uit de Renaissance bevindt zich op een boogscheut van Gent langs de Leie. Het park van 45 hectare is ideaal om rustig rond te lopen en weg te dromen. Zin in een stevige wandeling? Volg dan de Ooidonkwandelroute die start in de Ooidonkdreef, aan de toegangsweg van het kasteel in Bachte-Maria-Leerne. De wandeling voert je langs de pittoreske dorpskern en trakteert je op een uitzicht van de Oude Leie op de Maaigemdijk. Wanneer je aankomt in de omgeving van het Kasteel ter Meere kan je het open koutergebied bewonderen. Met het veerpont Bathio zie je de omgeving vanuit een andere hoek. Ook al fietsend kan je de Leiestreek tussen Gent en Deinze verkennen. De Leiestreekfietsroute van 51 km toont je het landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. In de musea langs de route ontdek je hun indrukwekkende werken.

Logeren in de Leiestreek

Langs de oevers van de Leie ligt het historische pand van Auberge du Pêcheur. Dit prachtig hotel in Sint-Martens-Latem maakt de rijkelijke sfeer van je uitstap compleet. Verwacht je aan magnifieke Engelse tuinen, een prachtig zicht over de Leie en sublieme gastronomie. Liever logeren in een luxueuze hoeve met hamam en tropische tuin na je kastelentocht? Bij B&B Hoeve La Cascina word je volledig in de watten gelegd. Midden in de velden en weg van het stadslawaai kom je tot rust. In de buurt kan je deelnemen aan een vespatour, huifkarpicknick of zelfs een ballonvaart!

 

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in