Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Als een vis in Limburg: 6 hippe trips voor kleine waterratten
Alle artikels

Als een vis in Limburg: 6 hippe trips voor kleine waterratten

Vergeet baantjes trekken, dobberen op een opblaasbare donut of over golfjes springen in de branding. De ietwat moderne waterrat is helemaal mee met de coolste watersporten en gaat deze zomer suppen, wakeboarden of snorkelen in de Limburgse wateren.

SUP?

Het heet ook peddelsurfen maar suppen klinkt gewoon veel cooler, toch? Feit: stand-up-paddle surfing is het nieuwe surfen en komt helemaal uit Hawaii. Staand op een board beweeg je je voort met een lange peddel. Het goede nieuws: je hoeft er niet meer het vliegtuig voor te nemen want je nu ook gewoon doorheen de maasvallei peddelen.

Start-to-wakeboard

Wakeboarden is iets tussen snowboarden en surfen in, op zich al heel cool. Maar het wordt nog beter: eens op je wakeboard, word je door een boot of kabelbaan over het water getrokken. Wie wil leren wakeboarden kan dat helemaal veilig dankzij de LittleBRO-kabel bij Terhills Cablepark. Lagere snelheid, deskundige uitleg en je bent good to go. Je ouders chillen intussen op het strandje bij de beachbar en restaurant.

Terug naar Snorkelland

Aqua Mundo in CenterParcs De Vossemeren en Erperheide staan garant voor heel wat subtropische watervreugde bij kleine waterfanaten. Echte waaghalzen vanaf 8 jaar worden nog blijer van het spannende duikarrangement. Je leert ademen door een snorkel, krijgt uitleg in theorie en praktijk en maakt een proefduik. Maar er worden ook spelletjes gespeeld onder water. En oh: vergeet het vette ritje op de onderwaterscooter niet.

Wild gaan

Om helemaal loos te gaan in het water, trek je naar Zwemparadijs LAGO Pelt Dommelslag. Spectaculaire wildwaterbaan, bandenglijbaan, golfslagbad, kinderbad met waterspeeltuin en de gloednieuwe spectaculaire glijbaan Red Vortex: alle kinderwensen worden aangevinkt. De sauna's, bubbel- en stoombaden brengen de ouders ondertussen weer in zen-modus.

Bootje varen

Geef een jonge waterrat een bootje met een roeispaan en hij voelt zich als een vis in het - euh -water. Leg de vijftien kilometer tussen Pelt en het Nederlandse Valkenswaard af met een kano of kajak voor een waar wateravontuur met het gezin. De Dommelafvaart duurt, zonder pauze, drie uur. Je kan gelukkig wel stoppen onderweg – voor een droge koek of broek - bij de voorziene rustplaatsen met aanlegsteiger.

Natte dromen

Logeer eens op een kampeervlot… Tel watervogels of, met een beetje geluk, bevers in plaats van schaapjes terwijl je dobbert op de Oude Maas. Het houten hutje op een stevige constructie van 25m² drijft in natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd in Dilsen-Stokkem. Met je Canadese kano geraak je ’s ochtends terug aan wal.

Beeld: © Patrick Vande Ven / Medialounge


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in